Meramda kupa sevinci

Meramda kupa sevinci

Meram Okullar arası Kaymaklık Kupasının bu yıl 4.sü yapıldı. Turnuvanın ardından derece giren okullara kupaları 100. Yıl Spor Salonunda düzenlenen törenle verildi

Meram Okullar arası Kaymaklık Kupası’nın bu yıl 4.’sü yapıldı. Turnuvanın ardından derece giren okullara kupaları 100. Yıl Spor Salonu’nda düzenlenen törenle verildi

Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçe lig heyeti tarafından düzenlenen Meram Okullar arası Kaymaklık Kupası’nın bu yıl 4.’sü gerçekleştirildi. Turnuvanın ardından derece giren okullara kupaları 100. Yıl Spor Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. Törene İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve Öğrenciler katıldı. Bu yıl 4.’sü düzenlenen Meram Kaymakamlık Kupasına 65 okuldan toplam 2500 öğrenci katıldı. Öğrenciler kros, atletizm, badminton, voleybol, basketbol, futbol, masa tenisi ve satranç olmak üzere 8 branşta 12 kategoride yarıştı. Yapılan yarışlar sonunda toplam 550 öğrenci ödüllendirildi. 

ALTINTOP: SPORU BİR YAŞAM BİÇİMİ OLMALI

Törende konuşan Meram İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Altıntop, “Eğitimciler olarak öğrencilerimizin her alanda iyi yetişmesi için mücadele ediyoruz. Spor da bu alanlardan bir tanesi. İlçe Lig heyeti olarak bizim anlayışımız ve çabamız her okulumuzda sporun her branşının kültürün tüm boyutlarının yaşadığı, öğrencilerimizin ise en az bir spor dalında etkinlikler içinde olmasını sağlamaktır. Okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize sesleniyoruz. Sağlıklı başarılı ve mutlu bir gelecek istiyorsak çocuklarımızı sağlıklı bir bedene buna bağlı olarak sağlam bir ruh yapısına ihtiyaç vardır. Bütün öğrencilerimize sporu bir yaşam biçimi haline getirmesini, başarmak için mücadele etmesini başarılı olanı kutlaması gibi insani değerleri kazandırmak istiyoruz. Bu nedenle okullarımız öğretim, eğitim, sportif ve kültürel ortamlarını geliştirmeye çalışmalıdır. Son yıllarda büyük eksikliğini gördüğümüz halk oyunları folklor ekiplerini mutlaka kurmalı ve yaşatmalıyız. Bu organizasyona destek veren Meram Kaymakamımıza, sportif çalışmalarımıza tüm alanlarını açan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, karşılaşmalarda sağlık personeli sağlayan Sağlık Grup Başkanlığına halı sahasını açan Mustafa Metin’e İlçe Lig Heyetimize maçlarda görev yapan hakem ve gözlemcilerimize şahsım ve müdürlüğümüz adına teşekkür ederim ve saygılarımı sunarım” diye konuştu. 

Konuşmanın ardından ilk olarak Dünya derecisi elde eden Konyalı öğrencilere ödülleri verildi. Engelliler Güreşte Dünya 1.’si olan Meram Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Mehmet Uysal ve 2. Oğuzhan Cemil Şimşek Gençler Dünya Tekvando şampiyonasında 2. olan Meram Konya Lisesi öğrencisi Durdane Altunel, Eskrimde derece elde Meram Konya Lisesi öğrencisi Orkun Gökbulut’a ödülleri takdim edildi. Daha sonra ise Türkiye’de derece yapan ferdi sporculara ödülleri verildi.

DERECEYE GİREN SPORCULAR

Son olarak ise Meram Kaymakamlık Kupasında dereceye giren okullara kupa ve madalyaları verildi. Branşlarda derece giren okullar şu şekilde: Kros küçük kızlar: Çayırbağı Tahsin-Özlem- Bengisu Emiroğlu İ.Ö.O, M. Karaciğanlar Mevlana İ.Ö.O, Meram Toki Ş. Yunus Berber İ.Ö.O. Yıldız Kızlar: Mümtaz Koru İ.Ö.O, Meram Toki Ş. Yunus Berber İ.Ö.O.,  M. Karaciğanlar Mevlana İ.Ö.O,. Küçük Erkek: Çayırbağı Tahsin-Özlem- Bengisu Emiroğlu İ.Ö.O,  M. Karaciğanlar Mevlana İ.Ö.O, Meram Ali Yaman İ.Ö.O. Yıldız Erkekler: Vali Necati Çetinkaya İ.Ö.O, M. Karaciğanlar Mevlana İ.Ö.O, Meram Toki Ş. Yunus Berber İ.Ö.O. Atletizm Küçük Kızlar 1. Aşama : M. Karaciğanlar Mevlana İ.Ö.O, Yaylapınar İ.Ö.O, Mithat Paşa İ.Ö.O.

Küçük Erkekler 1. Aşama: M. Karaciğanlar Mevlana İ.Ö.O, Meram Toki Ş. Yunus Berber İ.Ö.O, Mithat Paşa İ.Ö.O. Küçük Erkekler 2. Aşama: M. Karaciğanlar Mevlana İ.Ö.O, Meram Toki Ş. Yunus Berber İ.Ö.O, Mümtaz Koru İ.Ö.O. Küçük Kızlar 2. Aşama: : M. Karaciğanlar Mevlana İ.Ö.O, Meram Toki Ş. Yunus Berber İ.Ö.O, Mithat Paşa İ.Ö.O. Badminton minik kızlar: Ayşe Güven, Esra Arıcı, Hacer Güven(M. Karaciğanlar Mevlana İ.Ö.O), Küçük Kızlar: Didem Elek(Cumhuriyet İ.Ö.O), Sema Nur Ünalan, Merve Çakmak( Ziya Nur Aksu İ. Ö.O). Küçük erkek: Yiğit Kiraz, Ali Rıza Mozafferi (Cumhuriyet İ.Ö.O) Mustafa Küçüktürkan (M. Karaciğanlar Mevlana İ.Ö.O).

Voleybol Yıldız Kızlar: Özel Merve Abdullah Aymaz İ.Ö.O, Mehmet Beğen İ.Ö.O, İbrahim Konyalı İ.Ö.O. Küçük erkekler: Meram Zafer İ. Ö. O, Kozağaç KESOB İ.Ö.O, Faik Altıoklar İ.Ö.O. Küçük Kızlar: Necati Bey İ.Ö.O, Özel Merve Abdullah Aymaz, İbrahim Hakkı Konyalı. Basketbol küçük erkekler: Özel Meram Diltaş, Özel Merve Abdullah Aymaz, Özel Gençlik. Yıldız erkekler: İhsan Özkaşıkçı, Özel Meram Diltaş, Özel Merve Abdullah Aymaz. Genç Erkekler: Meram Konya Lisesi, Özel Meram Diltaş Lisesi, Meram Anadolu Lisesi. Futbol yıldız erkek: Vali Necati Çetinkaya, M. Telafer, Mithat Paşa. Küçük erkekler: Vali Necati Çetinkaya, Şehit Polis Ayfer Gök, Ayşe Sönmez. Yıldız Kızlar: Mümtaz Koru Telafer, Şeker İ.Ö.O. Genç Erkek Futsal: Konya Anadolu Lisesi, M. End. Meslek Lisesi, 75. Yıl Lisesi.

Ferdi branşlarda ise 1. olan isimler ve okulları şu şekilde: Masa tenisi küçük kızlar:  Sueda Özer(Ali İhsan Dayıoğlugil), Küçük Erkekler: Osman Emre Aslan(İhsan Özkaşıkçı), Yıldız Kızlar: Şerife Eren(Ali ihsan Daypıoğlugil) Yıldız erkekler: Mücahit Koyuncu(Kozağaç KOSGEB), Genç Kızlar: Emine Çelikkol(Atatürk Kız Meslek Lisesi). Genç Erkek: İbrahim Şen (Konya Anadolu Lisesi). Satranç küçük erkek: Fatih Aksoy (Özel Abdullah Aymaz) Küçük kızlar: Zeynep Özdur(Mehmet Beğen) Minik erkekler: M. Yusuf Aksoy(Özel Abdullah Aymaz). Minik Kızlar: Rabis Akman (Alakova İ.Ö.O) Yıldız erkekler: Tayfur Özel (Fevzi Çakmak), Yıldız Kızlar: Kevser Sena Erdoğdu(Mehmet Beğen).

FERHAT TÜRKOĞLU
















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.