Meram'a Bağ Evi yapılıyor

Meram'a Bağ Evi yapılıyor

Meram Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Meram Bağ Evinin temeli düzenlenen törenle atıldı

Yorgancı Mahallesi, Dutlu Caddesi üzerinde yapımına başlanan Meram Bağı’nın temel atma törenine Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, AK Parti Konya İl Başkanvekili Mustafa Dündar, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş ve mahalle halkı ile davetliler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Meram’da her hafta yeni bir açılış veya yeni bir temel atma töreni düzenlediklerini belirterek, eskiden olduğu gibi Meram halkının Meram’da bir bağının olacağını söyledi. Temeli atılan Meram Bağevi’nin 8 bin 600 metrekare alanda yapılmış iki ev ve 4 kamelya bulunacağını, bununla birlikte bahçede eskiden yetiştirilen elma, armut, üzüm, kiraz gibi meyve türlerinin yetiştirileceğini bildirdi. Konya halkının misafirlerini artık burada getirip ağırlayabileceğini söyleyen Kalaycı, “Konya halkının istirahat edebileceği, ailesi ve çocukları ile birlikte hoş vakit geçirebileceği yeni bir yeri daha hizmete sunmanın gayreti içerisindeyiz. İnşallah firma işi 120 gün içerisinde bitirecek. Evliya Çelebi’nin de Seyahatnamesi’nde söz ettiği üzere yeşil Meram’ın bu yeşil rengini ve dokusunu muhafaza etmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanvekili Mustafa Dündar da, Meram’ın tarih boyunca yeşilliği ve bağları ile meşhur olduğuna dikkat çekerek, Meram Belediyesi tarafından yapılan bu yatırımın şu ana kadar Meram’a yapılmış en önemli yatırımlardan birisi olduğunu söyledi.

Yorgancı Mahallesi Muhtarı Celal Duran ise Meram Belediyesi tarafından yaptırılan güzel eserleri gördükçe Meram halkının daha fazlasını istediğini ve Meram Belediyesi’nden daha çok hizmet beklediklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile birlikte temel atma merasimi gerçekleştirildi. Programda Meram Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin sunduğu halk oyunları gösterisi de beğeniyle izlendi. Ayrıca, Meram Belediyesi tarafından hazırlanan şivlilikler de çocuklara dağıtıldı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum