Memur ve emekli maaşına enflasyon farkı bekleniyor

Memur ve emekli maaşına enflasyon farkı bekleniyor

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren maaş zammı bugün açıklanacak enflasyon verilerinin ardından belli olacak.

Memur ve emekli maaşlarının Temmuz zammı bugün açıklanacak enflasyon rakamlarıyla netleşecek.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı 6 aylık enflasyon verilerine göre memur ve emeklilere, toplu sözleşme gereği ikinci 6 ay zammına ek olarak enflasyon farkı da uygulanacak.

Sabah gazetesinin haberine göre, emeklilere kademeli zam formülü en güçlü seçenek olarak değerlendiriliyor. Emekli maaşlarındaki zam düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından zamlı maaşlar 17 Temmuz tarihinden itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacak. SSK emeklileri 17-26 Temmuz arasında, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Temmuz arasında yeni maaşlarını hesaplarında görebilecek.

Temmuz 2023 döneminde yapılacak ek zamların, yüzde 15 ile 25 arasında belirlenerek ocak döneminde yapılan zam oranlarını aşması bekleniyor. Ayrıca, en düşük emekli maaşının da Temmuz ayında yeniden belirlenmesi gündemde bulunuyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için geçerli olan taban aylık, 2023 yılında enflasyonun üzerinde yüzde 114 artışla 3 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltilmişti.

Yapılacak zam oranı, emekli maaşlarına uygulanacak ve 7 bin 500 TL'nin altında kalan maaşlara tamamlanacak şekilde düzenlenecek. Ayrıca, bayram ikramiyesi de yüzde 82 artışla 2000 TL'ye yükselmişti. Mevcut durumda kök maaşı 7500 TL'nin altında olan emekliler, devlet desteği ile 7500 TL maaş almaktadır. Uygulanacak zam oranı, kök maaşlara uygulanacak ve bu taban aylığı tamamlayacak şekilde belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.