Melih Gökçek İzmirliler'i kızdırdı

Melih Gökçek İzmirliler'i kızdırdı

İzmir'de son 12 saatte metrekareye en az 50 kilogram yağmur düştü.

İzmir iki gündür sağanak yağışa teslim oldu. Son 12 saatte metrekareye en az 50 kilogram yağmur düştü. Sokaklar nehirlere döndü. İzmirliler isyan etti. İzmir'de bunlar yaşanırken, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek twitter'da İzmir'i Venedik'e benzetti. Gökçek'in mesajlarına İzmirliler tepki gösterirken, bazı vatandaşlar da destek verdi.

Kentin bazı semtlerinde görülen su baskınlarına itfaiye ekipleri müdahale etti. Ev ve işyerlerinde mahsur kalan İzmirliler ancak ekiplerin müdahalesi ile kurtarılabildi. Çeşme'de ise tekne alabora oldu bir kişi öldü. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, sağanağın etkili olduğu İzmir'de, son 12 saatte metrekareye en az 50 kilogram yağmur düştü.

MAÇ, YAĞMUR YÜZÜNDEN ERTELENDİ

Kentte geceden itibaren başlayıp gün boyunca durmayan yağmur Karşıyaka-Kayseri Erciye maçının başlama saatine yakın hızını iyice arttırdı. Alsancak Stadı'nda 19.00'da başlaması gereken karşılaşma öncesi 18.00, 18.30, 18.50'de yardımcıları, kulüp idarecileriyle birlikte göle dönen zemini kontrol eden Hakem Mete Kalkavan, sahanın her noktasına topu atıp sekip sekmediğini kontrol etti. Top Kalkavan'ın her atışında sekmedi. Isınmaya çıkan iki takımın sporcuları da maçın başlama saatinden 20 dakika önce yağmur nedeniyle soyunma odasına dönmek zorunda kaldı. Kalkavan, sahaya son çıkışının ardından Federasyon temsilcileriyle de görüşüp 19.00'da maçın 24 saatliğine ertelendiğini açıkladı

GÖKÇEK TWITTER'DA DALGA GEÇTİ

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek ise İzmir'i twitter'da tweet yağmuruna tuttu. İzmir'i Venedik'e benzeten Gökçek, hem tepki hem de destek mesajları aldı. Meteoroloji yetkilileri yağışların bu hafta da süreceğini belirtti.

İşte Gökçek'in attığı o tweet;

ANKARA'DA ALT GEÇİDE DALGIÇLAR DALMIŞTI

İzmir'deki sel felaketi ile dalga geçen Gökçek'in yönettiği Ankara'da geçtiğimiz yıl yağan sağanak yağmurun ardından 70 günde yaptığı ve planını kendi çizdiği alt geçit sularla dolmuş, suların altında kalan otomobillerde dalgıçlar sürücüleri aramıştı.

Bu görüntüler de uzun süre sosyal medyada "Hayaldi gerçek oldu, Ankara'ya deniz geldi" yorumları ile paylaşılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.