Meksika’da Kayıp Öğrencilerin Yakılarak Öldürüldüğü İddia Ediliyor

Meksika’da Kayıp Öğrencilerin Yakılarak Öldürüldüğü İddia Ediliyor

Meksika’da yaklaşık 6 haftadır kayıp olan 43 öğrenci ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında tutuklanan uyuşturucu çetesi üyeleri öğrencileri öldürüp, yaktığını itiraf etti. Başsavcı Jesus Murillo, söz konusu...

Meksika’da yaklaşık 6 haftadır kayıp olan 43 öğrenci ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında tutuklanan uyuşturucu çetesi üyeleri öğrencileri öldürüp, yaktığını itiraf etti.

Başsavcı Jesus Murillo, söz konusu 3 çete üyesinin, Guerrero eyaletinin Iguala şehri yakınlarında bir harabede öğrencileri ateşe verdiğini söylediğini belirtti. Çete mensupları öğrencilerin kimisinin yakılmadan önce vurularak öldürüldüğünü; bir kısmının ise diri diri ateşe atıldığını iddia ediyor.

Meksikalı öğrenciler 26 Ekim günü Iguala’da protesto esnasında polisle yaşanan çatışma sonrası kayıplara karışmıştı. Başsavcı Murillo, çete üyelerinin öğrencileri çeteye polislerin teslim ettiğini söylediğini iletti. Soruşturmada onlarca polis memuru tutuklandı.

Aileler ise Arjantinli adli tıp uzmanları resmi olarak doğrulayana kadar çocuklarının öldürüldüğü iddialarını kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Bu hafta başında Meksika polisi, olayın bir numaralı failleri olarak görülen belediye başkanı ve karısını tutuklamıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.