Mehmet Özer’den anlamlı hediye

Mehmet Özer’den anlamlı hediye

30 yıla yakın Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü yapan ve Türkiye ve dünyada birçok şehitliklerin yapımında emekleri olan Mehmet Özer, kendi yaptığı özel tabloyu Mevlana Müzesinde sergilenmek üzere bağışladı.

‘Anadolu’yu aydınlatanlar’ ismini verdiği tabloda Mevlana Celaleddin Rumi, Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli ve Ahi Evran gibi düşünürlerin olduğunu ifade eden Mehmet Özer, “Böylesine güzel, anlamlı ve birleştirici bir özelliği olan tablonun Mevlana Müzesi’nde teşhir edilmesi beni çok mutlu etti. Tek hedefim bu güzel eseri hak ettiği yerde görmek idi. Bunun için Mevlana Müzesi’ne bağışlama kararı aldım. Bundan da büyük mutluluk duydum” dedi.

Aslen Hadim İlçesi Çetmi beldesinden olduğunu da hatırlatan Mehmet Özer, “Türkiye’nin yanı sıra dünyanın hemen her yerindeki şehitliklerin yapımında benim imzam vardır. Bundan da her zaman gurur duydum. Şimdi gönlümde her zaman ayrı bir yeri olan Mevlana Müzesi’ne böylesine bir eser kazandırmanın gururunu yaşıyorum. Umarım müzeyi gezenler beğenir” dedi. Müze Müdürü Yusuf Benli ise Mehmet Özer’in bu anlamlı davranışı karşısında duygulandığını dile getirirken, “Mehmet ağabeyimizin eseri müze içerisindeki en güzel noktada sergilenecek. Kendisine bu güzel hediyesinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Mehmet Özer’in, ‘Dünya’yı aydınlatanlar’ ismini verdiği tablo müze içerisine yerleştirildi.

ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.