Mehir Vakfı, 12 çiftçi evlendirecek

Mehir Vakfı, 12 çiftçi evlendirecek

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, farklı illerde bulunan ve maddi imkânsızlıklar dolayısıyla evlenemeyen 12 çiftin gerekli eşyalarının temini için hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Konuyla ilgili bilgi vermek amacıyla Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Mehir Vakfı Danışma Kurulu Üyesi Mustafa Sağbili, 1996 yılından itibaren Türkiye’nin birçok ilinde maddi imkânsızlıklar nedeniyle evlenemeyen binlerce gence destek verdiklerini söyledi. “Amacımız güçlü birey, güçlü aile, güçlü bir toplum oluşturmaktır. Bu nedenle her birey için iş, aş, eş sloganı ile çalışma felsefemizi belirledik” diyen Mustafa Sağbili, şöyle konuştu: “Evlendirdiğimiz gençlere en az 3-4 çocuk sahibi olmalarını öneriyoruz. Güçlü Türkiye ve büyük yarınlar genç nesillerin omuzlarında yükselecektir. Maddi imkânsızlık nedeniyle evlilik düşüncesini erteleyen gençlere şu çağrıyı yapıyoruz: ‘Ey! Gençler, sizin Mehir Vakfı gibi bir gönüllü kayınpeder ve kayınvalideniz var.’ Çalışmamızdaki başarının en büyük sırrı hamiyetperver, dürüst, hasbi ve cömert hayırseverlerimizin çok olmasıdır. Bizler bu güzel insanlara maddi ve manevi destekleri için müteşekkiriz.”
Mehir Vakfı olarak 12 çiftin ileriki günlerde eşyalarını teslim ederek, düğünlerini tamamlayacaklarını aktaran Sağbili, çiftlere yardım etmek isteyen hayırseverlerin 0332 236 14 60 numaralı telefonu arayarak yardımda bulunabileceklerini bildirdi.
HASAN AYHAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.