Mecliste "Tam Dinsiz Olmuşsunuz" Tartışması

Mecliste "Tam Dinsiz Olmuşsunuz" Tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören teklifin görüşülmesine devam ediliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören teklifin görüşülmesine devam ediliyor. Teklifin ilk 8 maddesi görüşüldü. 1. madde tasarıdan geri çekilirken; diğer 7 madde kabul edildi. Birleşime yarına kadar ara verildi.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’ya yönelik "Biz yargı bağımsızlığını koruyoruz. Ya, insan biraz Allah'tan utanır ya Bekir! Sen güya… Sen de Ahmet İyimaya, hem imam hatip mezunusunuz hem de hukuku bitirmişsiniz. Sizden biraz daha dürüst bir fikir aslında teşekkül etmesi lazım, tam dinsiz olmuşsunuz ya, böyle bir şey olur mu?” sözleri tartışmalara sebep oldu.

Genç, "Hırsızlığınızla suçüstü yakalanmış bir iktidarsınız. Bu hırsızlığınızı örtbas etmek için ne yapıyorsunuz. Kapatmak için hakimleri kendi statünüz içerisine almak istiyorsunuz. 12 senelik iktidarınız da yolsuzluklardan kaynaklanan lağımlardan teşekkül etmiş bir bataklık var. O bataklığının içine bir çok yöneticiniz girmiş ve batmış. Bu kanunu getiriyorsunuz, o lağım bataklığından nasıl çıkarız diyorsunuz. Dozerleri getirseniz bunu çıkartamazsınız. Bu lağım, bu bataklık çok büyük bir bataklık. Bu sizi kurtaramaz." diye konuştu.

Bu sözlere Ak Partili milletvekilleri tepki gösterdi. Sataşmadan dolayı söz alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kamer Genç’e tepki gösterdi. Bozdağ, "Hem şahsımı hem de İyima’yı dinsizlikle itham eden bir ifade kullandı. Sayın Genç’i herkes tanıyor. İyimaya’yı ve Bekir Bozdağ’ı da tanıyor. Ben eminim ki duyanlar buna dair akıllarına pek çok atasözü gelmiştir. Ama ben o atasözlerinin hiç birini söylemek istemem. Bilmesini isterim ki benim dinimi, benim imanımı tartmaya Kamer Genç’in kıratı yetmez. Hiç birisi bunu tartamaz. Ben sayın İyimaya’nın da dininin, imanının sayın Kamer Genç tarafından tartılabileceğine inanamıyorum. Bütün bunları milletimiz değerlendiriyor. Benim dinime pek çok laf geliyor, ama ben bunların hiç birisini burada ifade etmek istemem. İnsanları itham ederken lütfen herkes diline hakim olsun. Doğru şeyler söylesin, edebiyle üslubuyla, güzelliğiyle burada konuşulması lazım. Ben burada kalkıp başka başka laflar elbette söylerim. Ama benim edebim, ahlakım, yetişme tarzım buna izin vermez. Ben hiç kimsenin imanını, dinini burada tartışmasını doğru bulamam. Bununda hesabını mahkemede soracağımı ifade etmek isterim.” şeklinde konuştu.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya da "Biz sadece kimlik ve kişilik değiliz, büyük milletin tarihi değerleri ile günümüzün değerleri ile ve gelecekteki beklentileri ile temsilcileriyiz. Dil beynin komutandan kurtulmuş canlı bir sözlük değildir. Milletvekilinin anlamları dile dökerken vasat bir insanın asgari üslubuna sahip olması lazımdır. Ahmet İyimaya olarak kendimi yüksek kurula tarif etmek, tanıtmak gibi bir ihtiyaç içinde değilim. Beni de küçük sözcüklerle ve manalarla herhangi bir arkadaşın tarif etmesi mümkün değil. En az onların inançsızlığı kadar veya inancı kadar benim inancımda değerlidir, benin inancıma beklediğim saygıyı, onların inançsızlığına da saygı duyabilirim. Kamer bey ile ben yıllarca siyaset yaptım, ama kişiselleştirme yapmadım." dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.