Meclis yine kahvehaneye döndü

Meclis yine kahvehaneye döndü

TBMM'de '2011 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı' görüşmelerine BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile AK Parti Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner arasındaki kavga damga vurdu.

Kürsüye ilk çıkan AK Partili Mehmet Metiner, BDP'ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. Kürt baasçılığına ve Kürt faşizmine hep birlikte karşı çıkmaları gerektiğini söyleyen Metiner: "Ergenekon AK Parti hükümetinden rahatsızsa bunu anlamak mümkün. Ama birilerinin Kürtlük adına tıpkı Ergenekoncular gibi rahatsızlık duyması son derece manidardır. Biz bu ülkeden herkesin hür ve eşit vatandaş olmasını sağlayacak demokratik bir cumhuriyetin mücadelesini verirken, karşımıza Kürtlük adına tıpkı Ergenekoncular'ın ağzıyla düşmanlık eden bir grup çıkıyorsa oturup düşünmemiz lazım" dedi.
 
"SEN CEVAP VERMEYE BİLE DEĞMEZSİN"
AK Partili Metiner'in bu sözleri BDP sıralarını rahatsız ederken, grup adına BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık söz aldı. Kürsüye çıkan Sakık, oturduğu yerden kendisine laf atan Metiner'e, "Sen cevap vermeye bile değer değilsin" dedi.
 
"ŞEREFSİZLİK ETME LAN"

Oldukça sinirlendiği gözlenen Sakık, masada duran bardağı da eline alarak Metiner'in üzerine yürüdü. Sakık bu esnada Metiner'e yönelik: "Sen adisin. Şerefsizlik etme lan" şeklinde hakaretlerde bulundu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.