McKinsey'in Türkiye yöneticisi AKP'li damat çıktı!

McKinsey'in Türkiye yöneticisi AKP'li damat çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın geçtiğimiz hafta açıkladığı Yeni Ekonomik Program kapsamında 16 bakanlığın ABD'li yönetim şirketi McKinsey ile çalışılacağını ABD'de açıklamıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçen hafta açıkladığı Yeni Ekonomik Programı (YEP) kapsamında 16 bakanlıktan temsilcilerin bulunacağı yeni Kamu Maliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisi kurulacağını ve BM Genel Kurul Toplantısı için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte ABD'ye giderek önemli görüşmeler gerçekleştirerek New York'ta, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 9. Türkiye Yatırım Konferansında "YEP kapsamında kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdik" açıklamasında bulunmuştu.

ABD merkezli uluslararası firma olan McKinsey'in Türkiye yöneticisinin eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın damadı Ali Üstün olduğu öğrenildi. AKP kurucuları arasında yer alan ve AKP hükümetlerinde İçişleri Bakanı, Başbakan Yardımcısı gibi görevlerde bulunan Beşir Atalay'ın kızı Zeynep Atalay ile evlenen Ali Üstün'ün nikah şahitlğini dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dönemin TBMM Başkanı Köksal Toptan, dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP eski Manisa Milletvekili Bülent Arınç yapmıştı.

 

McKinsey'in İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere 44 farklı ülkede 83 ofisi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum