Mastercard Türkmenistan'a Giriyor

Mastercard Türkmenistan'a Giriyor

ABD merkezli ödeme sistemleri devi MasterCard, Türkmenistan pazarına 'merhaba' diyecek. Yılbaşından sonra ülke gündeminde konuşulmaya başlayan MasterCard kartlı ödeme sistemine ilişkin önemli karar, dün yapılan Bakanlar Kurulu'nda karara bağlandı.

ABD merkezli ödeme sistemleri devi MasterCard, Türkmenistan pazarına 'merhaba' diyecek. Yılbaşından sonra ülke gündeminde konuşulmaya başlayan MasterCard kartlı ödeme sistemine ilişkin önemli karar, dün yapılan Bakanlar Kurulu'nda karara bağlandı. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkmenistan Dış Ekonomik İlişkiler Bankası'nda MasterCard kuruluşu ile anlaşma imzalamasına izin verdi.
Tüm dünyada geçerli ve yaygın bir ödeme sistemi kuruluşu olan MasterCard, Türkmen tarafı ile anlaşma imzaladıktan sonra Türkmenistan pazarına 'merhaba' diyecek. Dünyada çok yaygın olan ve 201'dan fazla ülkede hizmet veren ödeme sistemi, Türkmenistan'da halkın bundan sonra AVM diğer satiş bölgelerinde kredi kartı ile ödeme yapmasına imkan sağlayacak.
Halihazırda, Türkmenistan'da 1994 yılından bu yana uluslararası Visa ödeme sistemi kullanılıyor. Türkmenistan Dış Ekonomik İlişkiler Bankası'nın Visa ödeme sistemi için 7 binden fazla müşterisi bulunuyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.