Mardinli 20 Engelli, Antalya'nın Kaş İlçesinde Denize Dalacak

Mardinli 20 Engelli, Antalya'nın Kaş İlçesinde Denize Dalacak

Mardinli 20 engelli vatandaş Antalya'nın Kaş ilçesinde denize dalacak. Mardin Engelliler Derneği Başkanı Hasan Anuk ve Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik ile Başkan Yardımcısı Rıdvan Fidan başkanlığında 20 engelli vatandaş...

Mardinli 20 engelli vatandaş Antalya'nın Kaş ilçesinde denize dalacak. Mardin Engelliler Derneği Başkanı Hasan Anuk ve Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik ile Başkan Yardımcısı Rıdvan Fidan başkanlığında 20 engelli vatandaş engelli dostu olan Ercan Tutal’ın davetlisi olarak tatil yapmak için Antalya'nın Kaş ilçesine gitti.

İş adamı Mekail Çam’ın sponsor olduğu tatil kapsamında engelliler Antalya'nın Kaş ilçesinde ilk defa denize tüp ile dalacak. Engellilerin, yüzebileceği, bisiklete ve ata binebileceği, dalış yapabileceği, çeşitli sportif aktivitelere katılabileceği kamp, bir hafta sürecek. Bu sürede gönüllü refakatçiler engellilere yardımcı olacak. Tatil hakkında bilgi veren Mardin Engelliler Derneği Başkanı Hasan Anuk, Mardinli engelli kardeşlerimiz ile birlikte Antalya'nın Kaş ilçesinde denize dalmak için bir haftalık tatil daveti aldıklarını söyledi.

İlk defa denize dalmanın heyecanını yaşayacaklarını belirten Anuk, "Farklı yaş, cinsiyet, kültür ve dilden insanları bir araya getirerek sosyal yaşama katan kamp, toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir modeldir. Burada engellilerin, yüzebileceği, bisiklete ve ata binebileceği, dalış yapabileceği, çeşitli sportif aktivitelere katılabileceği bir ortam olacak. Bizi buraya davet eden herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Mardin Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı Rıdvan Fidan ise engelli bir insan olarak hayatında ilk defa denize dalacağını söyledi. Fidan, "Şu anda büyük bir heyecan içindeyiz. 20 engelli kardeşimle Antalya’da bir hafta boyunca tatil yapacağız. Denize gireceğiz. Atlara bineceğiz. Çeşitli aktivitelere katılacağız. Bu engelliler için çok iyi bir moral olacak. Sayın dernek başkanı Hasan Anuk’a teşekkür ediyorum. Bize bu imkanı sağladı." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.