Manisa'da Tarıma Dayalı Yatırımlara 11 Milyon Lira Hibe Verilecek

Manisa'da Tarıma Dayalı Yatırımlara 11 Milyon Lira Hibe Verilecek

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2014 yılı sekizinci etap tarıma dayalı ekonomik kalkınma yatırımlarına yaklaşık 11 milyon TL hibe desteği verecek.Tarıma...

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2014 yılı sekizinci etap tarıma dayalı ekonomik kalkınma yatırımlarına yaklaşık 11 milyon TL hibe desteği verecek.

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ çerçevesinde 2014 yılı sekizinci etap uygulamalarına 51 başvuru yapıldığını bildiren Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, değerlendirmeler sonucu 36 projenin bakanlık tarafından uygun görüldüğünü söyledi. 33 proje sahibi ile sözleşme imzalandığını dile getiren Çebi, “Bu projelerin hibeye esas toplam tutarı 21 milyon 677 bin 205 TL’dir. Sözleşme imzalanan proje sahiplerine, 2014 yılı içerisinde 10 milyon 838 bin 602 TL hibe desteği verilecek ve bu projelerle 569 kişiye istihdam sağlanmış olacak.” dedi. Çebi, sözleşme imzalanan 33 projeden 20 projenin kapasite arttırımı, 6 projenin tamamlama ve 7 projenin de yeni olduğunu bildirdi. Çebi, “Sözleşme imzaladığımız projelerin içerisinde 9 zeytinyağı, 5 zeytin, 5 meyve sebze, 4 süt, 2 pamuk çırçır ve 2 gübre işleme tesisi olup yine 1 güneş enerjisi, 1 yem, 1 salça, 1 kuruyemiş, 1 et işleme fabrikası ve 1 silo tesisi mevcuttur.” şeklinde konuştu.

Programın amacına da değinen Çebi, "Bu kapsamda doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal alanda belirli bir kapasitenin oluşturulması sağlanmaktadır.” dedi.

Manisa’da 2006 yılından beri uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2014 Ağustos ayı itibariyle yedi etap halinde 134 projenin tamamlandığını ve uygulanan bu projelerle bin 428 kişiye istihdam sağlandığını hatırlatan Çebi, “Şimdiye kadar uyguladığımız projelere, 27 milyon 691 bin 732 TL hibe desteği ödemesi gerçekleştirdik. Bu projelerle çoğunluğu ilimizde üretilen ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması yapılarak çiftçi ve ülke ekonomisine önemli katkılar yapılmış, özellikle uygulanacak ve uygulanmakta olan Avrupa Birliği kaynaklı fonların kullanımı için kapasite oluşturulmuştur." diye konuştu.

2014 yılı içerisinde bakanlığın yayımlayacağı tebliğ doğrultusunda yeni başvuruların alınacağını da hatırlatan Çebi, "Yatırımcılarımız, her türlü işlemi il müdürlüğümüzde oluşturulan İl Proje Yürütme Birimi ile koordineli olarak yapacaklardır. Bütün uygulamalarımız, bakanlığımızın ve il müdürlüğümüzün resmî internet adreslerinden duyurulmaktadır. Ayrıntılı bilgi almak isteyen yatırımcılarımızın, İl Proje Yürütme Birimi'ne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.