Maltepe Belediye Başkanı Kılıç: İspat Etsinler Siyaseti Bırakırım

Maltepe Belediye Başkanı Kılıç: İspat Etsinler Siyaseti Bırakırım

Deniz Baykal’la ilgili kaset ve görüntüleri Almanya’dan Türkiye’ye servis etmekle itham edilen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç sert konuştu. Deniz Feneri Davası’nı takip ettiğinden beri telefonlarının dinlendiğini ifade eden Kılıç,...

Deniz Baykal’la ilgili kaset ve görüntüleri Almanya’dan Türkiye’ye servis etmekle itham edilen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç sert konuştu. Deniz Feneri Davası’nı takip ettiğinden beri telefonlarının dinlendiğini ifade eden Kılıç, “Bu iddia Cumhuriyet Halk Partisi kurultayına 15 gün kala ortaya atılıyor. Almanya’nın herhangi bir yerinde, herhangi bir toplantısında Gürsel Tekin’in dahil olduğu ya da olmadığı bir yerde bir araya geldiğimi, çalıştığımı ispat etsinler bugün siyaseti bırakıyorum.” dedi.

CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerle ilgili basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup başkanvekili olduğu dönemde Deniz Feneri Davası’nı beraber takip ettiklerini anlatan Kılıç, “Deniz Feneri Davası’nı takip ettiğimizden bu yana açık bir şekilde itiraf ediyorum. Türkiye’de attığım her adım, telefonlarım dinleniyor. Ama ben bunlardan korkmadım. Bunlardan yılmadım. Çünkü başım dik alnım açık. Telefonlarımın dinlendiğini bile bile, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak sorumluluğum gereği 2010’da emniyete başvurdum. Dinleniyor muyum, dinlenmiyor muyum öğrenmek istedim. Tam aradan 5 yıl geçtikten sonra emniyet mensupları makamıma geldi ve dediler ki, biz seni dinliyoruz. Ben de teşekkür ettim. Benim gizlim saklım yok. Peki bize suç duyurusunda bulunacak mısın dediler. Teşekkür edeceksem dedim suç duyurusunda da bulunurum tabi. Bugün güya gazetecilik adına, güya araştırmacılık adına, doğru haber yapıyorum diyerek gazete sayfalarını kirleterek dolduran anlayışı buradan kınıyorum.” diye konuştu.

Avrupa’da gazetecilik yaptığını ve ilk siyasi hayatına Almanya’da başladığını anlatan Kılıç, şöyle devam etti: “25 yılımı verdiğim bu ülkede çok sayıda Alman, Yugoslav, İtalyan, Yunan, İngiliz, Fransız dostlarım da var. Gazeteci olarak çalıştığım için Avrupa’nın her tarafını bilirim. Deniliyor ki Ali kılıç Alman istihbaratı adına çalıştı. Benim Türkiye’de en saygın isimlerden biri olarak ifade ettiği Deniz Baykal’a duyduğum sevgi ve saygıyı herkes bilir. Güya ben gitmişim yurt dışına o komployu hazırlamışım. Getirip o dönem Gurup Başkan Vekili olan Kemal Kılıçdaroğlu’na vermişim. Biz bu komplonun bir parçasıymışız. Peki bu iddia ne Cumhuriyet Halk Partisi kurultayına 15 gün kala ortaya atılıyor. Bir önceki kurultayda da yine bir komployla Sayın Deniz Baykal koltuğunu bırakmak zorunda kalmıştı. Buradan tüm Cumhuriyet Halk Partili yoldaşlarımın huzurunda söylüyorum. Benim bırakın Alman istihbaratıyla Almanya’nın herhangi bir yerinde, herhangi bir toplantıda Gürsel Tekin’in dahil olduğu ya da olmadığı bir yerde bir araya geldiğimi, çalıştığımı ispat etsinler bugün siyaseti bırakıyorum. Bu kendini gazeteci sayan ki ben de gazeteciyim mesleğe saygı duyuyorum. Almanya’da nerede toplantıya katılmışız, ne zaman katılmışız, kiminle katılmışız, neden katılmışız? Bunları ortaya koyun.”

Basında çıkan haberlerle ilgili yarın avukatıyla birlikte basın savcılığına suç duyurusunda bulunacağına dikkat çeken Başkan Kılıç, artık konuşmayacağını ve kendini Türk adaletine teslim edeceğini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.