Malta'ya 650 Bin Euro Getiren Ab Vatandaşı Olacak

Malta'ya 650 Bin Euro Getiren Ab Vatandaşı Olacak

AB ülkesi Malta, ülkeye 650 bin Euro ile gelenlere vatandaşlık hakkı tanıyacak. Konuyla ilgili kanun meclisten geçti.

AB ülkesi Malta, ülkeye 650 bin Euro ile gelenlere vatandaşlık hakkı tanıyacak. Konuyla ilgili kanun meclisten geçti. Muhalefet ise, ülkenin “vergi cennetine” dönüşeceğinden kaygılı.

Avrupa Birliği ülkelerinden Malta, ekonomik krize çare olarak gözünü yurtdışındaki zenginlere dikti. Akdeniz adası, vatandaşlığını 650 bin Euro’dan satışa çıkardı. Başbakan Josep Muscat liderliğindeki hükümet, ülkeye 650 bin Euro getirenlere vatandaşlık verilmesine ilişkin kanunu meclisten geçirdi.

Diğer AB ülkelerinden farklı olarak, burada gayrimenkul satın almak veya bu ülkede ikamet etmek şartı bulunmuyor. Bir yıl içinde 30 milyon Euro gelir elde etmeyi uman Muscat hükümeti, yıllık 200 ila 300 kişinin bu şekilde vatandaşlığa alınacağını hesaplıyor.

AB üyesi ve Schengen Bölgesi’ne dahil olan Malta, vatandaşlık verdiği kişilere böylelikle AB içinde serbest dolaşım, yerleşim ve çalışma hakkı da tanımış olacak.

Muhalefet ise hükümetin çıkardığı kanuna tepkili. Malta’nın kriminal bir ada ve vergi kaçakçıların cenneti olacağını ileri süren muhalifler, kanunun iptal edilmesini istiyor.

Hükümet ise vatandaşlık başvurularının detaylı bir şekilde inceleneceğini ve sabıkalı kişilere Malta vatandaşlığı verilmeyeceğini savunuyor. Benzer bir kanunu 2012 yılında Portekiz hükümeti de çıkarmıştı. Ancak burada para getirmek yerine gayrimenkul satın alma şartı bulunuyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.