Malili Bakanlar, Türk Hayırseverlerin Kurban Kesim Programına Katıldı

Malili Bakanlar, Türk Hayırseverlerin Kurban Kesim Programına Katıldı

Malili bakanlar, Mali Horizon (Ufuk) Türk Okulları ve Kimse Yok Mu Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği kurban organizasyonunu ziyaret etti.

Malili bakanlar, Mali Horizon (Ufuk) Türk Okulları ve Kimse Yok Mu Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği kurban organizasyonunu ziyaret etti.

Kurban kesim programına Mali Din İşleri Bakanı Thierno Oumar Hasse Diallo, Çalışma ve Sosyal Yardımlar Bakanı Hamadoun Konate, Kültür Bakanı Bruno Maiga, Türkiye’nin Bamako Büyükelçisi Kemal Kaygısız, çok sayıda davetli ve yardım gönüllüsü katıldı.

Kimse Yok Mu Derneği ve diğer yardım kuruluşlar tarafından Türkiye’den ve dünyanın çeşitli yerlerinden Mali’ye gönderilen kurbanlar kesilirken, Mali Horizon (Ufuk) Türk Okulları’nın organizasyonu ile ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.

Kurban Bayramı ise ayrıca Almanya ve Belçika, başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi ile Türkiye’den Ankara, İzmir, Eskişehir, Antalya ve diğer şehirlerden yaklaşık 180 kişilik hayırsever Mali’ye geldi.

Kurban kesim organizasyonuna katılan Türkiye’nin Bamako Büyükelçisi Kemal Kaygısız, Kurban Bayramı’nın her iki toplumun birliktelik hislerini paylaşmak için bir güzel fırsat olduğunu söyledi.

Mali Din İşleri Bakanı Thierno Oumar Hasse Diallo, gazetecilere yaptığı açıklamada, “İnsanların, bayramda ailelerini bırakıp, bayramı bizlerle geçirmeleri İslam’ım kucaklayıcılığı ile açıklanabilir. İnsanda hayır işleme duygusunun kaynağı İslam’dır. İnançlı ve insan sevgisiyle dolu olan insan bu güzellikleri yapabilir. ” dedi.

Mali Çalışma ve Sosyal Yardımlar Bakanı Hamadoun Konate ise “Aslında İslam’ın başka güzel bir yüzünü daha tanıyor Mali insanı. Hoşgörülü ve herkese açık yönünü. Sıkıntılı günlerden geçen bir ülke olan Mali’de, burada yapılan paylaşım örnek olacak şeyler bizim için. Bilinmeli ki İslam sevgiden oluşuyor, sevgi ise insanlık sevgisi.” ifadelerini kullandı.

Mali’de başkent Bamako başta olmak üzere 6 farklı eyalette kurban kesildi ve dağıtıldı. Kimse Yok Mu Derneği, Yardım Zamanı Mali ve Avrupa’dan çeşitli derneklerin birlikte kesiği kurbanların etleri, 4 gün boyunca yüzlerce dağıtım noktasında yaklaşık 100 bin aileye ulaştırıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.