Maliki Fraksiyonu, Haydar El Abbadi'nin Görevlendirilmesine Karşı Dava Açacak

Maliki Fraksiyonu, Haydar El Abbadi'nin Görevlendirilmesine Karşı Dava Açacak

Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin Fraksiyonu Kanun Devleti, Irak cumhurbaşkanı tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Haydar el Abbadi'ye karşı dava açacaklarını ifade etti.Kanun Devleti fraksiyonu, Abbadi'nin Kanun Devleti Fraksiyonu içinde...

Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin Fraksiyonu Kanun Devleti, Irak cumhurbaşkanı tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Haydar el Abbadi'ye karşı dava açacaklarını ifade etti.

Kanun Devleti fraksiyonu, Abbadi'nin Kanun Devleti Fraksiyonu içinde yer alsa da fraksiyonu temsil etmediği bu nedenle yasal yollara baş vuracaklarını açıkladı.

Maliki'nin fraksiyonun tek adayı olduğu söyleyen partililer, Maliki dışında hiç kimsenin fraksiyonu temsil etme hakkına sahip olmadığını aktardı.

Bugün Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Abbadi, Maliki'nin başkanlığını yaptığı Dava Partisi'nin sözcüsüydü.

ABD VE BM TEBRİK ETTİ

Bu arada ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Masum ve yeni başbakan adayı Abbadi'yi arayarak daha kapsayıcı bir hükümet için atılan bu adımı desteklediklerini ifade etti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un da görevlendirmeyi 'ileri bir adım' olarak nitelendirdiği ve memnuniyetle karşıladığı aktarıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.