Mahmut Tanal: Kanunlar Yapılırken Genel Olur, Özel Olmaz

Mahmut Tanal: Kanunlar Yapılırken Genel Olur, Özel Olmaz

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, tartışılan yeni yargı paketi için kanunların genel olduğu, kişilere özel kanun çıkartılamayacağını kaydederek “17-25 Aralık operasyonlarında bakan ve çocukları rüşvet ve yolsuzluğa bulaşanlarla ilgili...

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, tartışılan yeni yargı paketi için kanunların genel olduğu, kişilere özel kanun çıkartılamayacağını kaydederek “17-25 Aralık operasyonlarında bakan ve çocukları rüşvet ve yolsuzluğa bulaşanlarla ilgili soruşturma yapan savcı ve hâkimleri cezalandırma, öncesini ödüllendirme.” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Tanal, AKP’nin Meclis’e sunduğu yargı düzenlemesine tepki gösterdi. Tanal, hakim ve savcılara yönelik yapılan sicil affının tarihine dikkat çekerek 1 Eylül 2013 kadar sicili olan savcı ya da yargıçlara af getirildiğini kaydetti. Bu tarihten önceki Balyoz, Ergenekon, KCK, Odatv davaların savcılara af getirildiğini belirten Tanal, “Kime ceza getiriyorlar? 17-25 Aralık operasyonlarında bakan ve çocukları rüşvet ve yolsuzluğa bulaşanlarla ilgili soruşturma yapan savcı ve hâkimleri cezalandırma, öncesini ödüllendirme. Kanunlar yapılırken genel olur, özel olmaz.” şeklinde konuştu. “Burada hukuk devletinden uzaklaşma var” diyen Mahmut Tanal, temel hak ve özgürlükten uzaklaşma olduğunu belirtti. Güvenlik adına insan haklarından vaz geçilemeyeceğini vurgulayan Tanal, “Maalesef burada insan devlet içindir anlayışı ön plana getiriliyor. Yani devlet birinci planda, insan ikinci planda.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.