Mahmur'dan Kaçış Devam Ediyor

Mahmur'dan Kaçış Devam Ediyor

Irak- Şam İslam Devleti(IŞİD) terör örgütü militanlarının Mahmur İlçesi'ne saldırması üzerine bölge halkı, Erbil'e kaçmaya başladı. İlçeden kaçanlar IŞİD'in saldırısından çekindiklerini söylüyor. Mahmur'dan kaçan Ahmet Kadir...

Irak- Şam İslam Devleti(IŞİD) terör örgütü militanlarının Mahmur İlçesi'ne saldırması üzerine bölge halkı, Erbil'e kaçmaya başladı. İlçeden kaçanlar IŞİD'in saldırısından çekindiklerini söylüyor.

Mahmur'dan kaçan Ahmet Kadir isimli şahıs, IŞİD militanlarının Mahmur'a yaklaştığını kendisinin ve yakınlarının canını kurtarmak için Erbil'e sığınmak istediğini ifade etti.

Mahmur'dan kaçan Ahmet Kadir ise,"Doğrusunu söylemek gerekirse IŞİD'ten korkuyoruz. Bunların yaptığı şeyler insanlığa sığmıyor. Cahil insanlar. Kendilerine İslam devleti diyorlar, ama bunların İslamiyet ile bir ilgileri yok." şeklinde konuştu.

Başka bir mülteci İsmail Çeto ise Irak Kürdistan Başkanı Mesud Barzani ve Peşmerge güçlerini acil önlem almaya çağırdı. IŞİD'in Mahmur dışındaki köyleri kontrol altına aldığını söyleyen Çeto, acil hareket edilmemesi halinde terör örgütünün Mahmur'a kadar ilerleyebileceğini söyledi.

Çeto," Biz Mahmur sınırı dışından geliyoruz. Bizim köyü talan etmişler. Bize daha önce dediler ki Kürtler, bir daha evlerinden ve mallarından olmayacak. Ama bakın tekrar aynı duruma düştük. Umarım Kürt liderlerimiz acil bir önlem alır." dedi.

Diyar Kemal isimli bir genç ise insanların korkmasına gerek olmadığını öne sürerek bölgenin Peşmerge'nin kontrolünde olduğunu iddia etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.