Mahkeme Saakaşvili Ve Ailesinin Mal Varlığına El Koydu

Mahkeme Saakaşvili Ve Ailesinin Mal Varlığına El Koydu

Gürcistan'da mahkeme eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin ve ailesinin mal varlığına el koydu. Bu kapsamda Gürcü liderin; eşi ve annesi üzerindeki mallara da el konuldu. Mahkemenin Saakaşvili’nin ninesinin eski otomobiline de el koyulmasını...

Gürcistan'da mahkeme eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin ve ailesinin mal varlığına el koydu. Bu kapsamda Gürcü liderin; eşi ve annesi üzerindeki mallara da el konuldu. Mahkemenin Saakaşvili’nin ninesinin eski otomobiline de el koyulmasını istediği belirtildi.

Mahkeme eski Gürcü lideri, görevini kötüye kullanmakla suçluyor.

Saakaşvili’nin avukatı Otar Kahidze,“Ne yazıkki yasa gereği bu kararı protesto edemiyoruz. Bu yüzden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuracağız. El konulan mallar arasında Saakaşvili’nin ninesinin eski otomobili ve arazisi de var.” dedi.

Avukat Kahidze müvekkiline isnat edilen suçlamalarla ilgili hiç bir delilin bulunmadığını iddia ederek olayın siyasi olduğunu kayd etti. Tiflis’in isteği üzerine Saakaşvili’nin uluslar arası kırmızı bültenle arandığı kaydedildi. Saakaşvili’nin şu anda ABD’de eğitim amacıyla bulunduğu iddia ediliyor.

Mahkeme daha önce de Saakaşvili, Gürcistan eski Adalet Bakanı Zurab Adeişvili ve eski Savunma Bakanı David Kezeraşvili’nin gıyaben tutuklanmasına karar vermişti.

Geçtiğimiz şubat ayında ise Gürcistan eski Başbakanı Vano Merabişvili’ye de yolsuzluk, zimmetine para geçirmek ve görevini kötüye kullanmak suçlarından 5 yıl hapis cezası verilmişti. Merabişvili, Saakaşvili döneminde 5 Temmuz-25 Ekim 2012 ayları arasında başbakanlık görevinde bulunmuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.