Mahalleliden 4. Baz İstasyonu Tepkisi: Artık Kanser Olmak İstemiyoruz

Mahalleliden 4. Baz İstasyonu Tepkisi: Artık Kanser Olmak İstemiyoruz

Eskişehir’de, mahallelerinde dördüncüsü yapılmakta olan baz istasyonunun kurulmasına tepki gösteren vatandaşlar eylem yaptı. “Artık kanser olmak istemiyoruz” diyen mahalleli, slogan attı. Baz istasyonlarına ruhsat veren yetkililere de tepki...

Eskişehir’de, mahallelerinde dördüncüsü yapılmakta olan baz istasyonunun kurulmasına tepki gösteren vatandaşlar eylem yaptı. “Artık kanser olmak istemiyoruz” diyen mahalleli, slogan attı. Baz istasyonlarına ruhsat veren yetkililere de tepki gösteren mahalleli, “Üç baz istasyonu var. Dördüncüsünün temeli atıldı. Dağ tepesine kurulması gereken bazlar neden mahalle ortasına kuruluyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Merkez Odunpazarı ilçesi Fevzi Çakmak mahallesinde dördüncü baz istasyonunun kurulması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Mahallede bulunan üç baz istasyonu sayesinde sağlıklarının bozulduğunu savunan mahalle sakinleri, dördüncüsü kurulmakta olan baz istasyonunun önünde eylem yaptı.

Mahalleli adına konuşan Muhtar Ayşe Çıraklı, baz istasyonlarının vatandaşların sağlığını olumsuz etkilediğini belirterek, bunların derhal kaldırılması gerektiğini söyledi. “Mahallemdeki vatandaşın sağlığı tehlikede” diyen Muhtar Çıraklı, ‘’Mahallemizde üç tane dikili baz istasyonu var. Bunlar geçtiğimiz yıllarda çok büyük sıkıntılara sebebiyet veriyor. Ancak bunlar yetmiyormuş gibi şu anda dördüncü baz istasyonu yapılıyor. Dün temeli atıldı” diye konuştu.

Baz istasyonlarının insan sağlığını olumsuz etkilediğini iddia eden Muhtar Çıraklı, “Durum böyleyken hala bunlar için neden mahallede kurulması için ruhsat veriliyor. Normalde bu istasyonların dağın tepesinde kurulması gerekirken gelip mahallenin ortasına kuruyorlar. Biz mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz. Bu konuda destek bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Baz istasyonundan dolayı hastalandığını öne süren Esma Yaman adlı vatandaş, "Baz istasyonu sağlığımıza zarar veriyor. Üç tane diktiler şimdi de bir tane daha yapıyorlar. Tek isteğimiz baz istasyonunu buradan kaldırılsın. Bunlar kanser yapıyor. Kafamıza her gün uyku basıyor. Bahçelerimizdeki bütün meyve ağaçları kurudu, meyve vermiyor. Çocuklarımızın yüzleri, vücutları sarı sarı oldu yazık değil mi. Kul hakkı mı bu? Şimdiye kadar mahallemiz de dört kişi kanserden öldü. Öğlene kadar ayaktayız ondan sonra ayakta kalmaktan zorlanıyoruz. Biz mahallemizde istasyon istemiyoruz’’ şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.