Mahalle Olan Kasabada Musluklardan 40 Gündür Su Akmıyor

Mahalle Olan Kasabada Musluklardan 40 Gündür Su Akmıyor

Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Yukarıçiğil Mahallesi'nde 40 gündür su sıkıntısı yaşanıyor. Mahalleli su ihtiyacını pınarlardan doldurdukları su kaplarıyla gideriyor. Çamaşır makineleri ise plastik bidonlara doldurulan su ile çalıştırılıyor....

Konya’nın Ilgın ilçesine bağlı Yukarıçiğil Mahallesi'nde 40 gündür su sıkıntısı yaşanıyor. Mahalleli su ihtiyacını pınarlardan doldurdukları su kaplarıyla gideriyor. Çamaşır makineleri ise plastik bidonlara doldurulan su ile çalıştırılıyor.

2 bin 500 nüfuslu mahallede Ramazan ayının başında başlayan su sıkıntısı hala çözülemedi. Büyükşehir Yasası'yla birlikte mahalle olan kasabada su işleri, Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (KOSKİ) bağlandı. Su sıkıntısı baş gösterdiğinde KOSKİ’nin çağrı merkezini arayan mahalleliler, kendilerine sürekli 'ilgileneceğiz' denildiğini ama 40 gündür çözüm bulunmadığını kaydetti. Mahalleye yaz tatilini geçirmek üzere gelen Ahmet Demirbaş’a, çağrı merkezini ilk aradığında su sıkıntısından bahseden yetkililer, daha sonra eleman yetersizliğinden söz etmiş. Demirbaş, "Sistem resmen tıkanmış durumda" ifadelerini kullandı. Kasabalılar susuzluklarını Yukarıçiğil Facebook sayfasına koydukları video ile dile getirmiş.

Yukarı Çiğil’de ikamet eden Mustafa Akın ise evlerinin rakım olarak biraz yüksek bir yerde olduğunu kaydederek, mahallenin rakımı düşük yerlerinde zaman zaman musluklardan su aktığını ama kendi evlerine 40 gündür su gelmediğini ifade etti. Akın, "En temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamıyoruz. Su ihtiyacımızı pınarlardan doldurduğumuz su kaplarıyla karşılıyoruz. 40 gündür yetkililer probleme çözüm bulmadı. Artık çözülmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Yukarı Çiğil Muhtarı Hüseyin Bozoklu, 1 aydır çalmadığı kapı kalmadığını ama mahalleye gerekli ilginin gösterilmediğini kaydetti. Belediye varken bu tür sıkıntıların kısa vadede çözüldüğünü anlatan Bozoklu, "Ilgın merkeze 35 kilometre uzaklıktaki mahallede su ve kanalizasyonla ilgilenen 2 kişi var. Bu kişiler yetersizlikler sebebiyle hiçbir şey yapamıyor." dedi.

Ilgın Belediyesi yetkilileri ise mahallenin mevcut şebekesinde su sıkıntısı bulunduğunu kaydetti. Daha önce kullanılan bir kuyunun ise borularının eski olduğunu, su sorununun kısa zaman içersinde çözüme kavuşturulacağını söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.