Maganda kurşunu felç etti

Maganda kurşunu felç etti

Asker eğlencesinde belediye başkanının korumasının tutukluk yapan tabancasının ateş alması sonucu başından ağır yaralanan 15 yaşındaki Hüseyin Çiçek’in vücudunun sol tarafı kısmi felç oldu

Olay, 21 Mayıs gecesi 23.00 sıralarında Çumra’nın Bakkalbaşı Mahallesi’nde meydana geldi. 5 gün sonra askere gidecek olan 20 yaşındaki Mesut Koç, evinin önünde müzikli eğlence düzenledi. Gecede, gönüllerince eğlenen davetlilerden Çumra Belediye Başkanının koruması Emre Bekar, belindeki tabancayı çıkarıp havaya ateş açmak istedi. Ancak silah tutukluk yaptı. Beker, kontrol etmek amacıyla parmağı tetikte tabancayı aşağıya doğru indirmek istedi. Bu sırada, tabanca ateş aldı. Silahtan çıkan mermiler, kenarda eğlenceyi seyreden ilköğretim son sınıf öğrencisi Hüseyin Çiçek, 26 yaşındaki Ziya Alanyalı ve 26 yaşındaki Ömer Kulu’ya isabet etti. Yaralanan Ziya Alanyalı Çumra Devlet Hastanesi’ndeki, kolundan ve bacağından yaralanan Ömer Kulu da Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki tedavilerinin ardından kısa sürede taburcu oldu. Koruma Emre Bekar, ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Başının ön sağ tarafından girip sol üstünden çıkan kurşun nedeniyle kafa travması geçiren ve Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisinde 18 gün boyunca yatan Hüseyin Çiçek ise, mucize sonucu yaşama tutundu. Doktorların yüzde 1 yaşama şansı verdikleri Çiçek, 9 Haziran Çarşamba günü hastaneden taburcu oldu. Tedavisine evinde devam edilen Hüseyin Çiçek’in, vücudunun sol tarafı ise kısmi felç oldu.
Doktorların ümit vermediği oğlunun yaşamasının bir mucize olduğunu anlatan baba Habip Çiçek, “Doktorlar, hiç ümit vermediler. 18 gün boyunca yoğun bakımda kaldı. Yoğun bakımda bulunduğu bir gün yanına girdim. O an ümitlerim iyice yıkıldı. Oğlumun hayatından ümidimi kestiğim bir zamanda iyileşmesi tam bir mucize oldu.” diye konuştu.
Çiçek, oğlunun vücudunun sol tarafının tutmadığını, bunun kalıcı olup olmadığının ise uygulanacak fiziki tedavi sonrası netleşeceğini söyledi. Kendisine sorulan soruları güçlükle de olsa cevaplayan Hüseyin Çiçek ise, iyileşip eğitimine devam etmek istediğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.