Madenciler 14 Saat Sonra Sağ Olarak Kurtarıldı

Madenciler 14 Saat Sonra Sağ Olarak Kurtarıldı

Zonguldak'ta özel bir şirkete ait maden ocağında dün gece meydana gelen göçükte mahsur kalan 9 madenci, bugün saat 16.20'de sağ olarak çıkarıldı. Yakınlarının sevinç gözyaşlarıyla karşılanan işçiler, sağlık kontrolü için hastaneye...

Zonguldak'ta özel bir şirkete ait maden ocağında dün gece meydana gelen göçükte mahsur kalan 9 madenci, bugün saat 16.20'de sağ olarak çıkarıldı. Yakınlarının sevinç gözyaşlarıyla karşılanan işçiler, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

    Dilaver Mahallesi 7 No'lu Sahada Erol Civelek'e ait Civelek Maden Ocağı'nda gece 02.00 saatlerinde göçük meydana geldi. Olay sırasında gece vardiyası işçilerinden Yüksel Günbel, Ayhan Günbel, Cüneyt Karagünlü, Muhammet Kilitçi, Mustafa Pazarbaşı, Murtaza Pazarcık, Taner Tutal, Müslüm Bayraklı ve Ferhat Mankır isimli işçiler göçen postanın gerisinde kaldı.

    Bu arada olay, gece vardiyası işçilerinin sabah evlerine gitmemesi üzerine ortaya çıktı. İşçilerden Ayhan Günbel'in babası Kemalettin Günbel, sabah oğlunun eve gelmemesi üzerine ocak ağzına geldi. Göçük olayını öğrenen baba Günbel'in polisi araması üzerine olay anlaşıldı. Olay yerine çok sayıda polis ve 112 Acil Sağlık ekibinin yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Kurtarma ekipleri sevk edildi.

    Ekiplerin başlattığı kurtarma çalışması sonrasında son tahkimatın yerleştirilmesinden yaklaşık yarım saat sonra işçiler madenden sağ olarak yürüyerek çıkarıldı. Yakınlarının alkışları arasında ambulanslara alınan madenciler daha sonra Atatürk Devlet Hastanesi ve Zonguldak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Gözyaşları arasında yakınlarının çıktığını gören madenci aileleri de araçlarına binerek hastanelerin yolunu tuttu. Oğlu Ayhan Günbel'in madenden sağ çıkmasından dolayı mutlu olduğunu söyleyen anne Güler Günbel oğlunun oğlunu Antalya'dan geldiğini ve 3 senedir madende çalıştığını söyledi.

    Ayhan Günbel'in babası Kemalettin Günbel ise konuşmasında "Bu iş her yerde olabilir. Ama bunların bir yere haber vermemesi suç" dedi.

    Kurtarma çalışmalarına katılan madenciler ise madenci arkadaşlarını sağ sağlim kurtardıkları için mutlu olduklarını söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.