Maden İşçisi: Patlama Anında Ortalığı Toz Bulutu Kapladı

Maden İşçisi: Patlama Anında Ortalığı Toz Bulutu Kapladı

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bağlı Altınyazı Köyü’nde bulunan kömür ocağındaki yangın sırasında içeride bulunan maden işçilerinden Bahattin Hepdemir, içeride tahkimat yaptıkları sırada meydana gelen patlamada etrafı toz bulutunun...

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bağlı Altınyazı Köyü’nde bulunan kömür ocağındaki yangın sırasında içeride bulunan maden işçilerinden Bahattin Hepdemir, içeride tahkimat yaptıkları sırada meydana gelen patlamada etrafı toz bulutunun kapladığını söyledi.

Altınyazı Madenciliği ait kömür ocağında akşam saat 19:00 sıralarında metan gazının oksijenle buluşmasıyla patlama meydana geldi. Vardiya değişimi sırasında çıkan patlama ve yangında ocağın galerisini bir anda toz bulutu kapladı. 15 civarında işçinin değişim yaptığı sırada çıkan yangın nedeniyle biri ağır olmak üzere 3 işçi yaralandı.

Büyük bir paniğin yaşandığı olayda işçiler yaralı arkadaşlarını hemen dışarı çıkarttı. Olayın duyurulmasıyla birlikte bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar ilk olarak Uzunköprü Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan yaralılardan iki tanesi İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bir tanesi de Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza anında ocakta bulunan maden işçilerinden Bahattin Hepdemir de içeride tahkimat yaptıkları sırada bir anda ortalığı toz bulutunun kapladığını kaydetti. Hepdemir, “Biz patlama oldu sandık. Patlama olunca hepimiz koşuşmaya başladık bir anda. Hemen yaralıları aldık içeriden dışarı çıkardık. Bir tanesi Tekirdağ’da iki tanesini de İstanbul’da. Derileri yanıktı. Tedbirlerimiz iyiydi. Buradaki gibi içeride rahat nefes alabiliyorduk. Biz içeri girdik. İçerideki vardiye değişiminde çıktı. Vardiyeye çıkarken 18:30 sıralarında patlama oldu. Aşağı yukarı 15-20 işçi vardı. Madende toplam 90-95 kişi çalışıyordu.” diye konuştu.

Olayın meydana gelmesinden sonra yardım amacıyla kömür ocağına gittiğini anlatan Nizamettin Hepdemir ise ocakta ufak bir metan patlamasının olduğunu anlattı. Oraya gittiklerinde işçilerin ocaktan çıkarıldığını dile getiren Hepdemir, “İşçilerin vücutlarında ufak tefek yanıklar vardı. 2000 yılından bu yana faaliyetini yürütüyor bu ocak.” dedi.

Nazım Özer isimli işçi ise ocağın kapalı olup olmadığını bilmediğini akşam 90 civarında kişinin çalıştığının kendilerine söylendiğini belirtti.

7 TEMMUZ'DA ÜRETİM FAALİYETİ DURDURULMUŞTU

Bu arada Altınyazı Madenciliğe ait kömür ocağında 7 Temmuz tarihinde üretim faaliyetinin durdurulduğu öğrenildi.

27 Ekim yapılan ikinci inceleme madende durdurma kararının devamına karar verildi. Ancak, işletme sahibinin savcılığa verdiği ifadede madende üretim yapılmadığını ancak maden ocağının korunması için çalışmaların yapıldığı belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.