Madalya avcısı Selçuk

Madalya avcısı Selçuk

Selçuk Üniversitesi öğrencileri, Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 2009-2010 eğitim-öğretim yılı içinde farklı branşlarda düzenlenen müsabakalarda önemli başarılar elde etti.

Üniversite bu yıl Tenis, Tekvando, Güreş, Eskrim, Erkekler Salon Futbolu branşlarında birincilik, Kros ve Judo’da ikincilik, Badminton, Bayanlar Salon Futbolu, Voleybol ve Futbol Çim Saha’da ise üçüncülük elde etti. 
DESTEK BOŞA GİTMEDİ
Selçuk Üniversitesi Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanı Yrd.Doç.Dr. Zekeriya Mızrak, sportif anlamda gerek maddi gerekse manevi anlamda öğrencilerden gelen talep ve teklifleri titizlikle değerlendirdiklerini belirterek, “Taleplerin tamamına yakınına olumlu yanıt verdik. Öğrencilerimizi hemen her branşta destekleyerek teşvik ettik. Bugün geldiğimiz noktada bu desteklerimizin boşa gitmediğini görüyoruz. 2009-2010 eğitim-öğretim yılında hemen hemen tüm sporcularımız katıldığı müsabakalardan ödüllerle döndü. Öğrencilerimiz verdiğimiz desteklerin hakkını fazlasıyla verdi. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.
BAŞARI TESADÜF DEĞİL
Selçuk Üniversitesi’nin artık yatay büyümeyi bitirip, dikey büyümeye geçtiğini, üniversitenin yönünü her anlamda ileriye çevirdiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Mızrak, “Sporun içindeki herkes çok iyi bilir ki bu tür başarılar kolay elde edilmiyor. Başta rektörümüz olmak üzere üniversite idaremiz bize bu konuda her türlü desteği verdi. Sayın Rektörümüz önümüzü açacak adımlar atarak bizleri rahatlattı. Bunun sonunda da başarılar geldi. Bu başarıların hiç biri tesadüf değil. Öğrencilerimizin önümüzdeki yıllarda başarı çıtasını daha da artıracağından şüphe duymuyoruz.” diye konuştu. 
4 BİN SPORCU KONYA’YA GELECEK
2011 yılı Mayıs ayında düzenlenecek olan Türkiye Üniversitelerarası Olimpiyatları’nın Selçuk Üniversitesi ve Konya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirileceğini belirten Yrd. Doç.Dr. Mızrak, “Bir hafta sürecek olimpiyatlarda 20’nin üzerinde branşta çok sayıda müsabaka gerçekleştirilecek. Türkiye’nin hemen her üniversitesinden 4 bine yakın sporcu üniversitemize gelecek. Tüm sporcularımızı Rektörlüğümüzün de desteği ile üniversitemizde ve şehrimizde en güzel şekilde ağırlayacağız. Bununla ilgili hazırlıklara şimdiden başladık.” diye konuştu.




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.