Maçlarda Polis Sayısı İhtiyaca Göre Olacak, Masraflar Düşecek

Maçlarda Polis Sayısı İhtiyaca Göre Olacak, Masraflar Düşecek

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinde uzun zamandır tartışılan ve zaman zaman da sertleşen birinci lig maçlarında polisin güvenlik için hazır bulunması ve bunun oluşturduğu masrafı kimin ödeyeceği hususu bir sonuca ulaştı.KRV...

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinde uzun zamandır tartışılan ve zaman zaman da sertleşen birinci lig maçlarında polisin güvenlik için hazır bulunması ve bunun oluşturduğu masrafı kimin ödeyeceği hususu bir sonuca ulaştı.

KRV İçişleri Bakanı Ralf Jaeger bir açıklama ile yeni bir projenin test edilmeye başlandığını duyurdu. Projeye göre stadyumlarda ne kadar polisin görev alacağı gözden geçirilerek sadece ihtiyaç duyulacağı kadar polisin görev alması sağlanacak.

Bakan Jäger bu konuda, “Çok net konuşuyorum: Risk taşıyan maçlarda polis sayısı değişmeyecek. Aynı şekilde şiddete meyillilere karşı ısrarlı tavrımızda da bir şey değişmwyecek.” diyerek ilk dört maçta bunun deneneceğini söyledi.

Birinci ligde dört takım ile temsil edilecek olan KRV’den verdiği örnek ile Ruhr derbisi olarak geçen Schalke ile Dortmund maçlarında polis memuru sayısının kabarık olacağını belirten bakan, fakat buna mukabil son üç yılda olaysız geçen maçlarda çok daha az polis memurunun görev alacağını belirtti.

TARAFTARLARA DAHA FAZLA SORUMLULUK

Bakan Jäger, KRV polisi olarak taraftarlarla da irtibat içinde olduklarının altını çizdi. “Taraftarlar görüşmelerimizde daha fazla sorumluluk almaya hazır olduklarını gösterdi. Hedeflerinin birlikte olaysız maçlar izlemek olduğunu hatırlatan Jäger, pilot projenin sonucuna göre esas kararın verileceğini de sözlerine ekledi. Kulüpler ile de dirsek temasında olduklarına vurgu yapan İçişleri Bakanı Jäger, “Hep birlikte olay çıkaran şiddete meyillileri maçlardan uzaklaştıracağız.” diyerek kararın kulüplerle ortak alındığını vurguladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.