Macaristan İş Heyetinin Kocaeli Çıkarması

Macaristan İş Heyetinin Kocaeli Çıkarması

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu'nun (TUSKON) Macaristan temsilciliği tarafından düzenlenen iş gezisinin Kocaeli durağı, Kocaeli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği'nce (KASİAD) organize edildi.

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu'nun (TUSKON) Macaristan temsilciliği tarafından düzenlenen iş gezisinin Kocaeli durağı, Kocaeli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği'nce (KASİAD) organize edildi. Macaristan İstanbul Başkonsolosu Ticari Ataşesi Janos Weisz ve beraberindeki iş adamlarından oluşan heyet, KASİAD üyeleri ile verimli ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Katılımcı firmaların ihtiyaçları doğrultusunda organize edilen ikili görüşmelerde ortak ticaret ve yatırım fırsatları ele alındı.

Türk iş adamlarının vize alma konusunda yaşadığı zorlukların bilincinde olduklarını belirten Ticari Ateşe JanosWeisz, "Macaristan hükümeti ve Macaristan Büyükelçiliği, vize konusunda iş adamlarınız için kolaylaştırıcı bir formül geliştirdi. Ticaret ve sanayi odalarınızın vereceği referans mektubuyla Macaristan Büyükelçiliğine vize başvurusu yapacak iş adamlarınıza uzun süreli ve çok girişli vize Schengen vizesi verilecek. Bu kolaylık sayesinde Türkiye ile Macaristan arasındaki ticaretin daha da artacağına inanıyoruz."dedi. Janos Weisz, Macaristan’dan gelen iş heyetinin Macaristan ve Kocaeli adına bir öncü grup niteliği taşıdığını sonra gelecek olanlar için örnek bir heyet olacağını ve referans oluşturacağını anlattı. Weisz: TUSKON’un yaptığı bu organizasyon ve çalışmalarından ötürü takdir ettiğini, yakın ilgi ve alakadan dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ettiğini dile getirdi.

Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten KASİAD Genel Sekreteri Mete Şamcı, şunları aktardı: "KASİAD üyelerini yakın zamanda bugüne kadar birçok ülke ile ticarete açtı. Macaristan heyetiyle de irtibatlarımızı devam ettirmek ve ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. KASİAD üyeleriyle beraber Macaristan’a iadeyi ziyarette bulunarak iki ülke arasındaki ticari fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz."

Heyet adına konuşan Abror Mr. Akmalov, KASİAD ve Kocaeli olarak gösterilen ilgiye teşekkür ederek, KASİAD'a bir plaket takdim etti. Heyet, KASİAD binasında yaptığı ikili görüşmelerden sonra Başaraneller Makina,Ceyhanlar Plastik, Paksan Mühendislik firma sahipleri ile iş görüşmelerinde bulundu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.