Öz Orman İş Genel Başkanı  Aslan  yaşanan orman yangınlarını değerlendirdi.

Öz Orman İş Genel Başkanı Aslan yaşanan orman yangınlarını değerlendirdi.

Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan kiye olarak yangınların üstesinden gelebilecek beceri ve donanıma sahibiz dedi.

Katıldığı televizyon programlarında orman işçilerinin kararlı tutumunu dile getiren Aslan, orman işçilerinin kahramanlığı eşittir vatan sevgisi ifadeleri ile değerlendirdi. Aslan, Mevsimsel durumlardan dolayı üç otuz kuralının Ağustos ayında alarm seviyesinde olduğuna vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı;
Bizim için önemli olan üç otuz kuralı bu ay ne yazık ki alarm seviyesindedir. Nem ve ısı 30 derecenin altında, rüzgar ise 30 derecenin üstündedir. Bu durum bize bir kıvılcımın büyük bir yangına dönüşeceği anlamına geldiğini işaret ediyor. Vatandaşlarımızı her defasında uyarıyoruz ama bu zamanlarda uyarıdan daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Hiç bir surette ormanlık alanlara girilmemesini, piknik gibi etkinliklerin bu mevsimde ertelenmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Bir fidanı orman teşkilatımız elli yılda ülke ekonomisine kazandırmak için mücadele verirken bu kazancın bir kıvılcım ile yok edilebileceğini bilmemiz gerekiyor dedi. Aslan, Sayın Cumhurbaşkanımız orman işçisine ciddi önem vermekte, işçilerimiz bu önemi fark etmektedir.

whatsapp-image-2024-08-19-at-09-29-27.jpeg

Geçmiş yıllarda siz bize yeşil vatanı koruyorsunuz diyerek şehitlik hakkı veren, yeşil vatan nöbetinin geçicisi olmaz diyerek bütün işçilerimize kadro imkanı tanıyan sayın Cumhurbaşkanımız tecrübemizi, kararlılığımızı en yakin bilenlerdendir. Bugün yaşanan yangınlarda günlerce evinden ayrı olan işçilerimiz ile kurduğumuz temasta bize kararlı tutumlarını yansıtan kahraman işçilerimiz ufak bir hatırlatmada bulundular. Cumhurbaşkanımız yeşil vatan nöbetinde olan kahramanlarımız tasarruf tedbirlerinin dışında dedi. Kendisine vergi yükünden dolayı maaşlarımızın 24 bin lira seviyesine geldiğini hatırlatmamızı istedi ve eklediler. Biz günlerce ailelerimizi görmeye biliriz, bu bizim için sorun bile değil fakat ailelerimizin ekonomik zorluklar karşısında en azından yıpranmaması için sayın Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurun dediler. Ben orman teşkilatının sendikası olarak bu kahramanların talebini cumhurbaşkanımıza iletmeye söz verdim. Sizin aracılığınız ile de bu ricalarını bir kez daha iletmek istiyorum dedi.

whatsapp-image-2024-08-19-at-09-29-28.jpeg

Aslan, yangınlarla mücadele etmek kadar yangınların çıkmasını önlemenin daha önemli olduğunu da hatırlattı. Bunun için de beşikten mezara yeşil vatan hassasiyeti içeren bir eğitime sahip olmamız gerekiyor dedi. Öz orman iş sendikası olarak yeşil vatan derslerinin ilk okulda okutulması, vatan hassasiyeti açısından önemlidir dedi. Aslan okullarda izcilik, kampcılık, ağaç türleri, çevre temizliği gibi hususların sadece hayat bilgisi dersleri içerisine sıkıştırılması değil başlı başına bir ders olarak olgunlaştırılıp müfredata sokulması hayati derecede önemlidir açıklamalarında bulundu.

Kaynak:M. Ali Nurullahoğulları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.