Lübnan Basını: El Nusra’nın Elindeki Lübnanlı Askerler İçin Mit Devrede

Lübnan Basını: El Nusra’nın Elindeki Lübnanlı Askerler İçin Mit Devrede

Terör örgütü El Nusra’nın esir aldığı Lübnanlı askerlerin serbest bırakılması için Türk ve Katar istihbarat teşkilatlarının devrede olduğu öne sürüldü.Lübnan’da yayın yapan El Sefir gazetesinin haberine göre Lübnanlı istihbarat...

Terör örgütü El Nusra’nın esir aldığı Lübnanlı askerlerin serbest bırakılması için Türk ve Katar istihbarat teşkilatlarının devrede olduğu öne sürüldü.

Lübnan’da yayın yapan El Sefir gazetesinin haberine göre Lübnanlı istihbarat şefi İbrahim Abbas, geçtiğimiz günlerde Ankara ve Katar’ı ziyaret ederek konuyu gündeme getirdi. Abbas, Türk mevkidaşı Hakan Fidan ve Katar istihbarat şefi Ghanim Halife el-Kubaysi ile görüştü. Habere göre, Lübnan hapishanelerindeki El Nusra üyeleri ile esir askerlerin takas edilmesi öngörülüyor. Bu işlem ise Türk ve Katar istihbaratları tarafından yönetilecek.

Habere göre El Nusra, her bir asker için terör örgütünün aktif üyelerinden 10 kişinin bırakılmasını istiyor. Lübnan tarafı ise örgüte üye olmakla birlikte daha hafif suçlardan ceza alan hükümlülerin bırakılabileceğini belirtiyor.

Lübnan güvenlik güçleri ile El Nusra terör örgütü arasında çatışmalar El Nusra üyesi İmad Cuma’nın Lübnan güvenlik güçleri tarafından Arsal kasabasında gözaltına alınmasıyla başlamıştı.

Çatışmada 30 sivil hayatını kaybetmiş 200’ü aşkın insan da yaralanmıştı. El Nusra çatışmalarda 30 Lübnan askerini de rehin almıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.