Lokomotifi Selçuklu

Lokomotifi Selçuklu

Büyükler, gençler, yıldızlar, küçükler, minikler ve junior kategorilerinde faaliyetlere sahip mavi beyazlı kulüpte, artan tesis sayısı ile öğrenci sayısı da her geçen gün artmakta ve ülke sporunun altyapısına önemli katkı sağlanmakta

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü bir çok branşta olduğu gibi basketbol branşında da şehrin altyapısını oluşturuyor. Yaş guruplarında A ve B olmak üzere ikişer takıma sahip mavi beyazlılarda spor okullarında öğrenci sayısı 13 bine ulaştı. Spor okullarında görev yapan 30 antrenör yetenekli çocukları tespit ederek altyapıya kazandırıyor. Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü her geçen yıl büyüyerek branş sayısı ile sporcu sayısını artırarak şehrin spor altyapısına büyük katkı sağlıyor. Selçuklu Belediyesi Spor Kulübünde en çok ilgi gören branşlar arasında yer alan basketbol branşında altyapı da önemli çalışmalar yapılıyor.

Basketbola ilgi her geçen gün artıyor

Büyükler, gençler, yıldızlar, küçükler, minikler ve junior kategorilerinde faaliyetlere sahip mavi beyazlı kulüpte, artan tesis sayısı ile öğrenci sayısı da her geçen gün artmakta ve ülke sporunun altyapısına önemli katkı sağlanmakta. 2004 doğumlu sporculara sahip Selçuklu Belediyesi Spor Kulübünde en miniklerden yetişkinlere kadar faaliyet gösteriliyor. Spor Okullarında basketbol branşında halen 1300 öğrenciye sahip kulüpte 30 antrenör görev yapıyor. Basketbol Altyapı Koordinatörü Recep Albay idaresinde antrenörler yetenekli oyuncuları tespit ederek kulübün altyapısına kazandırıyor. Kulüp bünyesine alınan sporcular aldıkları eğitimlerle yetişiyor, kulübün bölgesel lig ve ikinci lig takımlarında forma giyiyor ya da başka kulüplere gönderiliyor ve ülke sporuna kazandırılıyor. Yaş guruplarında çeşitli kategorilere mensup takımlar Basketbol il temsilciliğinin teşvik kupaları ve yerel liglerinde mücadele ediyor. Takımlar mücadele ettikleri liglerde çok sayıda şampiyonluk elde ederken bölge ve Türkiye şampiyonalarına katılma başarısı gösteriyor. Geçtiğimiz hafta minikler şenliğine katılan Selçuklu Belediyesi minikler basketbol takımı şölende çıktığı maçlarda 4 galibiyet ve 3 yenilgi alarak şöleni tamamladı.

Milli takımlara oyuncu gönderiliyor

Halen Milli takımların altyapılarına seçilerek milli formayı giyen 12 oyuncusu bulunan Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü çalışmalarına devam ediyor. Selçuklu da bulunan 8 okul yönetimi ile görüşen kulüp yetkilileri basketbol branşında lokomotif okullar oluşturarak basketbol branşına daha fazla sporcu kazandırmak için girişimlerini devam ettiriyor.

Gençlere profesyonel takımda oynama şansı

Mavi beyazlı kulüpte minikler kategorisinde takımlara alınan yetenekli sporcular büyükler kategorilerine kadar yükseliyor. Sporcular, kulübün amatör ve profesyonel liglerde faaliyet gösteren takımlarında forma şansı buluyor. Selçuklu Belediyesi Spor Kulübünün büyükler kategorisinde yer alan lisanslı sporcuları Bölgesel lig ve ikinci ligde yer alan takımlarına alınıyor. Kulüpten yapılan açıklamada 2016-2017 Basketbol sezonunda yer alınan liglerde kulübü en iyi şekilde temsil edecek takımlar oluşturulması için hazırlıkların sürdüğü vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.