Liglere erken veda ettiler

Liglere erken veda ettiler

Turkcell Süper Lig’de Ankaraspor, sezon sonunu getiremezken Bank Asya Birinci Lig ile TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de bazı takımlar ligden düşerken bir kısmına ise alt kümeye “düştü” gözüyle bakılıyor.

Ankaraspor, 2009-2010 futbol sezonunun ilk haftalarında Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu tarafından ligden düşürülerek sezon sonu heyecanını yaşamayamadı. Ligden düşürüldüğü için “başkent leoporları”nın kadrosu da dağıldı. Öte yandan Süper Lig’de 16 puanla 17. sırada bulunan ve en yakın rakibi 21 puanlı Diyarbakırspor ile arasında 5 puanlık fark bulunan Denizlispor da Ankaraspor’dan sonra sıkıntılı günler yaşan takımlar arasında ilk sırada bulunuyor.

Bank Asya Birinci Lig ekiplerinden Kocaelispor, 12 puanla ligin son sırasında yer alıyor. Körfez ekibiyle en yakın rakibi Hacettepe ile arasında 12 puanlık fark bulunurken, Kocaelispor’u sıkıntılı günler bekliyor.
TFF 2. Lig 3. Grup’ta yer alan Erzurumspor, lige erken veda eden takımlar arasında yer alıyor. Ligde 3 maça üst üste çıkmadığı için Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu tarafından alt kümeye düşürülen Erzurumspor’un bütün maçları da 3-0 hükmen mağlup sayılıyor. 4. Grup’ta mücadele eden ve bir dönem Turkcell Süper Lig’de yer alan Malatyaspor’a da TFF 3. Lig’e düşeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Ligde 14 puanla son sıradaki Malatyaspor’un en yakın rakibi Elazığspor ile arasında 10 puanlık puan farkı bulunuyor.  
TFF 3. Lig 1. Grup’ta yer alan Küçükköyspor, heyecanı sezon sonuna taşımadan erkan veda edenler listesine girdi. Henüz 3 puanı bulunan Küçükköyspor’un en yakın rakibi Çerkezköy Belediyespor’un puanı ise 26 olması dikkat çekiyor. 2. Grup’ta sezon başında ligden çekilmek zorunda kalan Marmaris Belediyesi Gençlikspor’un bütün maçları 3-0 hükmen yenik sayılıyor. Böylece Muğla ekibi, sezona başlamadan alt kümeye düşen takımlar arasında yer aldı. Aynı gruptaki 23 puana sahip Muğlaspor da sıkıntılı bir dönem yaşıyor ve en yakın rakibi İzmirspor ile arasında 7 puanlık fark bulunuyor. 4. Grup ekiplerinden Bulancakspor, 8 puanla lige erken veda eden takımlar arasında yer alıyor. 9 puanla son sırada yer alan Bulancakspor’un en yakın rakibi Kastamonuspor’un 32 puanı bulunuyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.