Ligde zirve karıştı

Ligde zirve karıştı

Bank Asya 1. Lig’de 32. hafta maçları sonunda zirvede heyecan yükseldi. Bucaspor’un kendi evinde puan Gaziantep Büyükşehirle berabere kalması, Kartalspor’u mağlup eden Adanaspor’un işine yaradı.

Bank Asya 1. ligde perdenin kapanmasına iki hafta kala Karabükspqor’un ardından Süper lige direkt çıkacak 2. takım henüz belli olmadı.. Bucaspor’un iç sahada Gaziantep ile berabere kalmasının ardından, aynı gün Kartalspor’u tek golle yenen Adanaspor’da ikincilik umutlarını artırdı.

ADANASPOR UMUTLANDI
Konyaspor’un Samsun deplasmanından 1 puan çıkarmasına karşın play-off umutlarını son iki maça bıraktığı ligde, lider Karabükspor deplasmanda Hacettepe’yi farklı yenerek puanını 74’e çıkardı. Bucaspor ise, iç sahada aldığı beraberlikle 60 puana yükseldi. Ancak, Adanaspor 58 puanla Bucaspor’u gölge gibi izlemekte. Bu hafta Adanaspor-Ordu ve Bucaspor ise Rize deplasmanına çıkacak. Rizespor’un düşme hattında yer alması Bucaspor’un işini biraz daha zorlaştırdı. İzmir takımları Altay ve Karşıyaka, bu hafta aldıkları galibiyetlerle play-off’ta şanslarını artırdılar. Konyaspor’un umudu ise Giresun maçında alacağı 1 puana bağlı.
Ligin dibinde de yangın sürüyor. Küme düşen Kocaelispor ile birlikte Erciyesspor, Çanakkale Dardanel, Hacettepe haftayı yenik kapattı. Samsunspor ve Rizespor ise 1’er puanla yetindi.
MAÇLARDA EŞİTLİK VAR
Konyaspor'un deplasmanda Samsunspor ile 0-0 berabere kaldığı Bank Asya 1. Lig'de 32. hafta da oynanan 3 maçı ev sahibi, 3 maçı deplasman takımları kazandı. 3 mücadele ise başladığı gibi 0-0 sona erdi. Toplam 21 golün atıldığı ligde en gollü karşılaşmalar 4-2 sonuçlanan Orduspor-Boluspor ve Karabükspor-Hacettepe karşılaşmaları oldu. Berabere biten üç maçta da gol sesi çıkmadı. Rakip fileleri iki kez havalandıran futbolcu ise Giresunspor’lu Evren, Boluspor’lu Erdem ve Orduspor’lu Ahmet oldu.
KIRMIZI KART ÇIKMADI
Ligin sonuna gelinmesine ve stresin artmasına karşın bu hafta kart sayılarında da düşüş yaşandı. Hakemler, kırmızı karta başvurmazken, 37 kez sarı kart gösterdi. En hırçın maçlar, 7’şer sarı kartın gösterildiği Altay-Erciyes ve Kocaelispor-Karşıyaka maçları oldu. Hacettepe-Karabük maçında ise sadece 1 sarı kart çıktı.
8 MAÇ PAZAR GÜNÜ OYNANACAK
Bank Asya 1.Lig'de 33. hafta da, 2 Mayıs Pazar günü sekiz, 3 Mayıs Pazartesi günü ise bir maç oynanacak. Haftanın programı şöyle. Pazar 15.00: Konyaspor-Giresunspor, Çaykur Rizespor-Bucaspor, Mersin İdman Yurdu-Kocaelispor, Kayseri Erciyesspor-Gaziantep B.Ş.Bld.Spor, Dardanelspor-Altay, Kartalspor-Samsunspor, Orduspor-Adanaspor, Karşıyaka-Hacettepe Spor. 3 Mayıs Pazartesi 20.00: Kardemir D.Ç.Karabükspor-Boluspor..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.