Ligde düğüm haftası

Ligde düğüm haftası

Bank Asya’da play-off düğümü, büyük bir olasılıkla bu hafta oynanacak maçlardan sonra çözülecek. Kartal, Pazar günü oynanacak Giresunspor maçının hazırlıklarını galibiyet parolasıyla sürdürüyor

Bank Asya 1. ligde play-off düğümü, büyük bir olasılıkla bu hafta çözülecek. Konyaspor’da, Pazar günü iç sahada oynanacak Giresunspor maçının hazırlıkları da galibiyet parolasıyla sürdürülmekte. Sona iki hafta kala, Konyaspor bu hafta Giresunspor’u yenmesi veya berabere kalması halinde play-off düğümü çözülecek.. Aksi halde düğümün çözümü haftaya kalacak.

KARTAL 3 PUANA KİLİTLENDİ

Yeşil-beyazlı takımın, önceki gün Tatlıcak tesislerinde gerçekleştirilen, Gençlik ve Spor İl müdürü Muhittin Yıldız’ın da izlediği antrenmanı öncesi teknik direktör Ziya Doğan, futbolcularla 10 dakika süren bir toplantı yaptı. Hasta olan Koray İçten'in katılmadığı antrenmanda, sağ ayak alt adalesinde ağrıları bulunan Zafer Demir ile tesislerde tedavi olduktan sonra sahada yürüyüş yaparken, düz koşu ve ısınma hareketlerinde yer alan takım kaptanı Tayfun Türkmen, sakatlığı nedeniyle antrenmanı bırakmak zorunda kaldı. Düzkoşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenman, 5'e 2 pas çalışması ile devam etti. Kaleciler Haluk, Eray, Nazmi ve Ahmet Önal kaleci antrenörü Hakan Polat yönetiminde ayrı çalıştı. Pasa dayalı savunma ve hücum organizasyonlarının denendiği taktik çalışma ile devam eden antrenman, şut çalışması ve açma-germe hareketleriyle sona erdi.

KARAPINAR:BU MAÇ ÇOK ÖNEMLİ

Süper Lig yolunda kendilerine ilk adım olarak gördükleri play-off maçlarına katılma adına Pazar günü Giresunspor ile çok önemli bir maça çıkacaklarını söyleyen Başkan Bahattin Karapınar, bu maçtan gerekli sonucu alarak Konyaspor'u play-off grubuna taşıyacaklarını, ardından da 4 takım arasından başarılı olarak Süper Lig'e yükseleceklerine inandığını söyledi.

Karapınar, ilk hedef olan play-off grubuna katılmak için Pazar günü çok önemli bir maçın kendilerini beklediğini belirterek, "Giresunspor ile sezonun en önemli maçına çıkacağız. Bu maç bir anlamda takımımızın kaderini belirleyecek. Bu sezon yaşadığımız tüm sıkıntılara rağmen Pazar günü oynayacağımız Giresunspor maçından bizim için yeterli olacak sonucu alıp play-off'a kalacağımıza inanıyorum. Ziya Doğan hocamızın gelişinin ardından takımımız bir toparlanma sürecine girdi. Gol bölgesinde ufakta olsa problemimiz var. Ama özellikle defansta çok ciddi anlamda kendini gösteren gelişmeler var. Son 3 maçta gol yemeyen bir takımız. Hocamızda takımımızdaki sorunları biliyor ve bunlar üzerine ağırlık veriyor. Gerekli çalışmaları yaparak Konyaspor'u ilk hedef olan play-off grubuna taşıyacağız" dedi.

BU HAFTA HERŞEY BELLİ OLUR

Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, "3 İzmir takımı ve Konyaspor'un kalma ihtimali olduğu gibi, Adanaspor, 2 İzmir Takımı ve bizimde kalma ihtimali de var. Bakıldığında az da olsa Giresunspor'un bile şansı var. Ben bu hafta sonu oynanacak maçların ardından play-off takımlarının belirleneceğini düşünüyorum. Biz Konyaspor olarak sezon başından bu tarafa ilk 2 takım arasına girebilme adına çok büyük mücadeleler verdik. Ama yaşadığımız türlü sıkıntılar ve şanssızlıklar bizi bu ana kadar getirdi. Uzun zamandan sonra ilk kez play-off maçları lig usulü oynanacak. Bu sistemin daha adil olduğunu düşünüyorum. Sadece 1 maçla iş bitmeyecek. Çok önemli 3 maç oynayacağız. Bu maçlar sonunda toplanan puanlar sizi Süper Lig'e çıkartacak. Burada ben kendimizi çok avantajlı görüyorum. Hocamızda bu konuda play-off maçlarını düşünerek gerekli çalışmaları yapıyor. Orta sahamız ve hücum bölgemizdeyer alan oyuncularımızda kendi kimliklerini ortaya koydukları zaman Konyaspor'umuz, özlemini duyduğu Süper Lig'e 1 yıl aradan sonra yeniden dönüş yapacaktır. Buna yürekten inanıyorum" cevabını verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.