‘lider Adaylarına Yatırım Yapın’

‘lider Adaylarına Yatırım Yapın’

Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, İzmirli işadamlarına liderlik özelliği olan kişilere yatırım yapmasını tavsiye etti.

Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, İzmirli işadamlarına liderlik özelliği olan kişilere yatırım yapmasını tavsiye etti. Tamince, “İnsana yatırım yapmayı, insana para vermeyi fazla görmeyin” dedi.

Tamince, İzmir İş Adamları Derneği (İZİAD)’nin Swissotel’de düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Tamince, işadamlarına yönelik yaptığı konuşmada, insana yapılan yatırımın önemini anlattı. Eskiden kıt kaynağın sermaye olduğunu belirten Tamince, bugün en büyük kıt kaynağın lider olduğunu söyledi. İşadamlarına en iyi liderleri bünyelerinde çalıştırmalarını tavsiye eden Tamince, “Eğer onları bulabiliyorsunuz önünüzü açma şansınız var. En iyi liderleri bünyenizde çalıştıracaksınız. Bugün biz nereye gidersek itibar görüyoruz. Kime bir proje sunsak kabul görüyor. Bu yıllarca süren bir emekle oldu. Lider, işletmelerin en önemli ihtiyaçlarından birisidir.” diye konuştu.

“Dünyada işletmelerin başında olmanın bu kadar sorunlu hale geldiği bir süreç yaşıyoruz.” diyen Tamince, şöyle devam etti: “Kendimizi bu sürece hazırlamak ve savaşmaktan başka çaremiz yok. Dünyada fırsatlar ve riskler çok fazla. Dolayısıyla bu fırsatları doğru bir sinerjiye çevirmek için bunlardan daha fazla yararlanmak için dünya çapına kurumlara sahip olmak için iyi liderler olmamız gerekir. Hepimiz lideriz ve kurumlarımızın başındayız. Bunun hakkını vermeniz gerekiyor. İyi liderlerle çalışmanız lazım.”

İşadamlarından işini dört dörtlük yapan lidere gerekli yatırımı yapmalarını isteyen Fettah Tamince, “20’ye yakın ülkede iş yapıyorum. Ben doğru şahsiyeti bulduğum zaman o ülkeyi unutuyorum. Ne kadar insan alırsan al, liderlik özelliği taşımıyorsa, işte başarı gelmiyor. Onun yaptığı yanlışları 100 kişi ile dahi düzeltemiyoruz. Birçok ülkede iş yapıyoruz. Bütün prensip bu. Bir lider adayı buluyorsam ona çok fazla yatırım yapıyorum. O lider adayının gelişmesi için her türlü gayreti gösteriyorum. Liderlik özelliği olan varsa ona yatırım yapın. Liderle çalışmak olmazsa olmazımı olacak. İnsana yatırım yapmayı insana para vermeyi fazla görmeyeceğiz.” diye konuştu.

İzmir İş Adamları Derneği (İZİAD) Başkanı Resul Seçilmiş de, İzmir ekonomisinin her sektöründen işadamlarını kucaklayan bir dernek olduklarını belirterek, “1998 yılında başladığımız yürüyüşe koşarak devam ediyor. Kuruluşumuzun 15. yılını kutlarken derneğimize İzmir iş dünyasının ilgisi ve üyelik müracaatları her gün artıyor. İki yıl önce 430 olan üye sayını bugün bine yaklaştı.” dedi. Kuruluş amaçlarının dışında işlerle meşgul olmadıklarını ifade eden Seçilmiş, üyelerinin dünyaya açılmasına ve dünyanın da İzmir iş dünyasını tanımasında önemli rol oynadıklarını, 2023’e giden yolda üyelerinin tamamının ihracatçı ve yurtdışı yatırımcısı olmasını sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.