Libya Başbakanı Zeydan kaçırıldı

Libya Başbakanı Zeydan kaçırıldı

Libya Başbakanı Ali Zeydan, silahlı kişilerce kaldığı otelden zorla alınarak kaçırıldı.

Libya Hükümet Sözcüsü, Başbakan Ali Zeydan, Trablus'ta kaldığı otelden kimliği belirsiz kişiler tarafından zorla alınarak bilinmeyen bir yere götürüldü.

Libya Hükümet Sözcüsü Muhammed Kaber yaptığı basın açıklamasında, "Kimliği belirsiz kişiler, Zeydan'ı başkent Trablus'ta kaldığı bir otelden zorla alarak bilinmeyen bir yere götürdü" dedi.

GÖZALTI İDDİASI

Libya hükümetinin Başbakan Yardımcısı öncülüğünde Zeydan ile ilgili gelişmeleri araştırmak için sabah saatlerinden itibaren olağanüstü toplantı yaptığını vurgulayan Kaber, Zeydan'ın Başsavcı Abdulkadir Rıdvan'ın devletin güvenliği ve yolsuzlukla ilgili suçlamalar üzerine verdiği kararla gözaltına alındığı haberlerini doğrulayamacağını belirtti.

Libya Devrimcileri Operasyon Odası, Zeydan'ın yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla gözaltına alındığını ileri sürdü.

OTELDEN ALDILAR

Başbakanlık sözcüsünün açıklamalarına göre, silahlı muhalif güçler, Libya Başbakanı Zeydan'ı, Trablus’ta kalmakta olduğu Corinthiam Otel'den bir araç konvoyuyla götürdü. İlk gelen bilgilere göre, Libya başbakanının kaçırılması sırasında silah sesleri duyuldu. 

Hükümetin internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada Zeydan'ın "Faili meçhul kişilerce bilinmeyen nedenlerle ve bilinmeyen bir yere götürüldüğü" ifadesine yer verildi.

CIA'NIN OPERASYONUNA MİSİLLEME Mİ?

Başbakan Zeydan'ın, geçtiğimiz Cumartesi CIA'nın Libya'da düzenlediği bir nokta operasyonuna destek verdiği için kaçırıldığı iddia edildi. CIA, bir dönem Usame Bin Ladin'in yakın korumalığını da yapan eski El Kaide üyesi Enes El Libi'yi Trablus'tan kaçırmıştı. Ülkedeki muhalifler, operasyona destek verdiğini iddia ettiği hükümeti eleştirmişti.

ÜLKEDE KARIŞIKLIK SÜRÜYOR

Libya'da Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden sonra, ülkenin farklı bölgelerini kontrol altında tutan rakip aşiretler ve İslamcı gruplar arasındaki çatışmalar devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Fizan bölgesi bağımsızlığını ilan etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.