Liberya'da Ebola Vakalarında Düşüş

Liberya'da Ebola Vakalarında Düşüş

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, Ebola virüsünün en fazla görüldüğü Liberya'da yeni vakalarda düşüş olduğunu duyurdu. MSF'den yapılan açıklamada, Liberya'daki tedavi merkezine yeni hastanın gelmediği bildirildi. MSF'nin Ebola'dan...

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, Ebola virüsünün en fazla görüldüğü Liberya'da yeni vakalarda düşüş olduğunu duyurdu. MSF'den yapılan açıklamada, Liberya'daki tedavi merkezine yeni hastanın gelmediği bildirildi.

MSF'nin Ebola'dan sorumlu görevlisi Chris Stokes, basına yaptığı açıklamada, Liberya'da görülen iyileşmenin en başta sağlık görevlilerinin işini kolaylaştıracağını ve daha fazla hastaya hizmet verileceğini ifade etti.

Ebola 11 ay boyunca en fazla Liberya'da can alırken, ülkenin sağlık bakanlığından yapılan açıklamada, Ebola tedavi merkezlerinin yüzde 60'ının boş olduğu belirtildi.

Mart ayında Ebola virüsünün yayılmaya başladığı Batı Afrika'da, binlerce sağlık görevlisi ile hizmet veren MSF'nin raporları, ölümcül salgının durumu hakkında en güvenilir kaynak olarak gösteriliyor.

Henüz tedavisi bulunamayan ve deneysel ilaçların tek çare olarak kullanıldığı Ebola virüsü, şu ana kadar 5 binden fazla can alırken, 14 bin insan da virüse yakalandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.