Larva ile Yara Tedavisi’ şeker hastaları için umut

Larva ile Yara Tedavisi’ şeker hastaları için umut

Selçuk Üniversitesi Meram ve Selçuklu Tıp Fakültesi ile Konya-Karaman Tabip Odası Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği 14 Mart Tıp Bayramı Kutlamaları kapsamında Meram Tıp Fakültesi Konferans Salonunda bir panel düzenlendi.


İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdal Polat, kendi hastanelerinde uyguladıkları yöntem olarak bilinen “Larva ile Yara Tedavileri” hakkında bilgi verdi.
Yrd. Doç. Dr. Polat, Türkiye’de daha yeni uygulanmaya başlanılan ve insan vücudundaki kronik yaraların tedavisinde kullanılan bu yöntemin çok etkili olduğunu belirtti.
Polat, “Halk dilinde yeşil et sineği olarak bilinen böceğin yumurtalarıyla yara tedavileri iyileştirilebiliyor. Tedavi daha çok diyabet hastalarında uygulanıyor ve yüzde 80 oranında başarı sağlanıyor” dedi.
Hastaları, larvaları yara üstündeki ölü ve canlı doku arasındaki bir yere bırakarak tedavi ettiklerini anlatan Polat, “Diyabet hastalarının ayaklarının kesilmesine engel olmak için larva tedavisini uyguluyoruz ve hiçbir yan etkisi olmuyor. Larva yöntemiyle hastane giderleri ve  hemşirelik hizmetleri de gerekmiyor. Ağır derecede yaralar bile iyileşiyor. Tedavi sırasında  hiçbir koku söz konusu değil” diye konuştu.
Paneli Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Konya-Karaman Tabip Odası Başkanı Faruk Aksoy ve çok sayıda öğretim üyesi dinledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.