"KYK borçları için iktidardan seferberlik!"

"KYK borçları için iktidardan seferberlik!"

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, hükümetin gençlere istihdam alanı oluşturamadığını ancak öğrencilerin KYK borçlarını alabilmek adına büyük bir seferberlik başlattığını dile getirdi

Genç işsizlik, zirveyi gördü. Diplomalı işsizlik ise her geçen gün artıyor. Üniversite okuyan gençler, Türkiye’de hayata geriden ve borçlu başlıyor. Milyonlarca genç, üniversite okurken aldığı öğrenim kredisini ödeyemezken, mezunlar icralık oluyor. Hükümet ise kredi borcunu faizi ile birlikte öğrencilerden talep ediyor. ‘Enflasyon farkı’ adı altında öğrenim kredilerine yansıtılan yüzde 130’luk faiz ise öğrencilerin sırtındaki kamburu büyüttü. Ayrıca işe giren gençler de uzun bir süre kredi borçlarını ödemek için çalışıyor. 

BORCU 3 KAT ARTAN ÖĞRENCİLER TEPKİLİ 

Kredi ve Yurtlar Kurumundan (KYK) öğrenim kredisi alan öğrencilerin borçlarına yüzde 130 oranında enflasyon farkı yansıtıldı, öğrencilerin borçları neredeyse üç katına çıktı. Sosyal medyada borç dekontlarını paylaşan pek çok öğrenci hükümete tepki gösterdi. 

BU TUTUM VİCDANİ VE AHLAKİ DEĞİL! 

Konu ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Gençlerimiz bir taraftan iş bulamazken, bir taraftan sınav maratonlarıyla uğraşırken, aynı zamanda evlerine gelen dosyalarla birlikte borçlarının yasal takibe düşmesi gibi bir garabetin içerisinde maalesef kendini bulmaktadır” dedi. Böylesi bir ortamda enflasyon farkı adı altında gecikme faizi üzerinden öğrencilerin, mezunların KYK borçlarını artırmanın doğru olmadığını ifade eden Karaduman, “40 veya 50 bin lira kredi alan bir öğrenciye 100 binin üzerinde bunu borç olarak fatura etmek emin olun ne ahlaka ne izana ne de vicdana sığabilecek bir tutumdur. Böyle bir şey kesinlikle olamaz” şeklinde konuştu. 

İSTİHDAM ALANI SAĞLAYAMIYORLAR AMA GERİ ÖDEME BEKLİYORLAR! 

Öğrencilerin öğrenim kredisi faizlerinin muhakkak silinmesi gerektiğine dikkat çeken Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, daha sonra şunları söyledi: “Öğrenim kredisi bulunan öğrencilerin borçlarının faizi acil bir şekilde silinmelidir. Mezunların KYK borçları iş bulamayana kadar kendilerinden talep edilmemelidir. Siz, gence istihdam alanı sağlayamıyorsunuz ancak istihdam alanı sağlayamayan devlet, gencin borcunu almaya gelince en hızlı ve koordineli şekilde bu borcu almak adına seferberlik ilan ediyor.”

GENÇLER İLK SEÇİMDE AK PARTİ’Yİ CEZALANDIRACAK 

“Maalesef öğrenciler, borçlarını ödeyemiyor” diyen Karaduman, son olarak şunları kaydetti: “Enflasyon farkı adı altında birtakım faizlerin de üzerine eklenmesini biz asla kabul etmiyoruz. Bakın, bir seçim sürecine doğru gidiyoruz. Bugün gençlerin hükümete, iktidar partisine olan çok ciddi bir tavrı söz konusu. Gençler, hükümetin yanlış uygulamalarından dolayı AK Parti’yi cezalandırma yoluna gidecek. Bu cezalandırma önümüzdeki ilk seçimlerde olacak. AK Parti, bu gerçeği anketlerde çok net bir biçimde görüyor. Birtakım müjde adı altında gençlerin desteğini yeniden alabilmek adına iktidar partisi bir çalışma yürüttüğünü zannediyor. Açıklamış oldukları müjdenin hakikatte gençlerin gönlüne su serpecek en ufak bir derman olmadığını bile hep birlikte açık bir şekilde görüyoruz.”

EMRE ÖZGÜL 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum