Kuzey Ren Vestfalya'da Okullar Bugün Açıldı

Kuzey Ren Vestfalya'da Okullar Bugün Açıldı

Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) bugün 2 milyon 540 bin öğrenci için 2014/2015 eğitim sezonu açıldı. 149 bin 400 öğrencinin ilkokula başlayacağı eyalette ADAC aileleri ve okulları trafik tehlikesine karşı uyardı.ADAC’ın Wuppertal Üniversitesi’ne...

Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) bugün 2 milyon 540 bin öğrenci için 2014/2015 eğitim sezonu açıldı. 149 bin 400 öğrencinin ilkokula başlayacağı eyalette ADAC aileleri ve okulları trafik tehlikesine karşı uyardı.

ADAC’ın Wuppertal Üniversitesi’ne yaptırdığı araştırmaya göre okul önlerinde trafik kaosu yaşanıyor. Bu kaosta en büyük tehlikeyi aceleci ailelerin oluşturduğuna dikkat çeken ADAC yetkilileri “Aileler, okul önlerinde kural dışı indirme-bindirmeler ve riskli manevralarla hem çocukları hem de başkalarını tehlikeye atıyorlar.” açıklamasında bulundu.

Aileleri daha dikkatli olma hususunda uyaran yetkililer okullardan da yakın mesafede aileler için park yeri düşünmelerini istedi. Okulların bugün start verdiği KRV’de 121 bin engelli öğrencinin normal okula gidebilme haklarının yasallaşması ile birlikte bu yıl toplam 43 bin engelli öğrenci normal okullara gidecek.

Engelli öğrencilerin ise okul önündeki tehlikeden etkilenen diğer bir gurup olduğu açıklandı.

REALSCHULE VE HAUPTSCHULE AZALIYOR GYMNASİUM ÇOĞALIYOR

KRV Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann inklusion konusunda gidişatın iyi olduğunu ifade ederek 7 bin 400 Förderschule’nin normal okula dönüştüğünü belirtiyor.

Bakan Löhrmann 2017 yılına kadar Förderschule öğrencilerinin yarısının normal okula gideceğini ve bunun için 3 bin 200 öğretmen alınacağını duyurdu. Yeşil siyasetçi yeni okul sezonunda öğrenci sayısında azalma devam ettiğini belirterek bu yıldaki azalmayı yüzde 1,7 olarak açıkladı.

Öte yandan eyalette Hauptschulelerin hızlı bir şekilde kapandığı ifade ediliyor. 1970 yılında sayısı bin 500 olan Hauptschulelerin geçen seneki sayısı 527. Bunlarında 244 adedinin yeni öğrenci kaydı yapmayarak kapanmaları kararlaştırılmış durumda. Okulların dönüşmesi trendi aynı şekilde Realschuleleri de etkiliyor.

Bu okullarında 124 adedinin kapanması mevcut öğrencilerini mezun ettikten sonra gerçekleşecek. Bu okulların kapanması ile öğretmen alımını durdurmayacaklarının altını çizen Löhrmann bundan faydalanarak sınıftaki öğrenci sayısını azaltacaklarını hatırlattı. İlkokullarda bu sezon sınıf büyüklüklerinin 23 ile sınırlandırılacağını, beşinci sınıf ve yukarısı için sınıfların ise 28 öğrenciden 27’ye düşürüleceğini müjdeledi.

Eğitimin kalitesini artırmak için 55 milyonu sadece ilkokullara olmak üzere toplam 15 milyar Euro harcanacağını anlatan bakan, bunun eyalet bütçesinin dörtte biri olduğunu da özellikle vurguladı.

KRV’de tartışması yapılan Turbo-Abitur konusunda da G8’de kalınacağını ve eskiye dönüşün söz konusu olmadığını açıkladı. Genel nüfusun ve buna orantılı olarak Müslüman nüfusunda en yoğun yaşadığı eyalette İslam din derslerinden bu yıl toplam 92 okulda 6 bin 500 Müslüman öğrencinin istifade edeceği vurgulandı.

OKULLAR EN GEÇ BAVYERA’DA AÇILACAK

KRV’nin eyaletler arasında açılışta start vermesini bu ay içerisinde Berlin-Brandenburg, Hamburg, Mecklenburg Vorpommern, Saksonya ve Thüringen gibi eyaletler takip edecek. Eylül ayında okulları açılacak olan eyaletler ise sırasıyla Saksonya Anhalt, Hessen, Saarland, Rheinland Pfalz, Aşağı Saksonya, Beremen, Baden Württemnberg ve Bavyera olacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.