Kuzey Kore’yi 1 Milyon Dolarlık Röportaj İddiaları Kızdırdı

Kuzey Kore’yi 1 Milyon Dolarlık Röportaj İddiaları Kızdırdı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kendisi ile röportaj yapılması halinde 1 milyon dolar istediği iddiaları, Pyongyang yönetimini kızdırdı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kendisi ile röportaj yapılması halinde 1 milyon dolar istediği iddiaları, Pyongyang yönetimini kızdırdı. Yapılan açıklamada söz konusu iddialar sert bir dille yalanlandı.

Pyongyang yönetimine bağlı Vatanı Barışçıl Birleştirme Konseyi sözcüsü, Kuzey Kore Merkez
Kanalı’na yazılı açıklamda bulundu. Açıklamda, “Savaşın bitişinin 60. yıl dönümü vesilesi ile Batı basınını mülakat vermek için Pyongyang’a davet edip ve röportaj karşılığında 1 milyon dolar istendiği iddiası hem asılsın hem de bir nevi hakarettir.” ifadeleri kullanıldı.

Bazı batı medyasında Kuzey Kore liderine yönelik bu yönde haberler yer almıştı. Söz konusu haberlerde, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kendisi ile röportaj yapılması halinde 1 milyon dolar istediği iddia edilmişti. Bu iddialara Güney Kore’deki muhafazakar gazetelerden Chosun İlbo da yer vermişti.

Konsey sözcüsü, açıklamasının devamında bu tür iddiaların devam etmesi halinde söz konusu basın kuruluşlarını uyarmayı da unutmadı. Sözcü açıklamasının devamında, “Bizim en saygı değer şahsiyetimiz hakkında hassas olunması lazımdır. Ona ve cumhuriyetimize karşı bu tür hakaretleri yapanlar cezalarını alacaklardır.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.