Kuzey Koreli Komutan Putin İle Görüştü

Kuzey Koreli Komutan Putin İle Görüştü

Kuzey Kore’de Silahlı Halk Kuvvetleri Komutanı Hyun Yong-chul’un, Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğü bildirildi.Kuzey Kore Merkez Kanalı’nda yer alan haberde, geçen hafta Eski Sovyet Komutanı Dmitri Yazov’un 90'ıncı...

Kuzey Kore’de Silahlı Halk Kuvvetleri Komutanı Hyun Yong-chul’un, Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğü bildirildi.

Kuzey Kore Merkez Kanalı’nda yer alan haberde, geçen hafta Eski Sovyet Komutanı Dmitri Yazov’un 90'ıncı doğum günü kutlamasına giden Hyun'un ayrıca Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğü aktarıldı. Habere göre Putin’in General Hyun’a Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a selamını iletmesini istediği ifade edildi. Haberde Kuzey Koreli komutanın Putin ile ne konuştuğu ise yer almadı. Hyun’un Putin ile görüşmesinin, Putin’in Çin’e APEC toplantısına gitmeden önce gerçeklemesi ise dikkat çekti.

HYUN YONG-CHUL KİMDİR?

Hyun 2010 yılında orgeneral olurken özellikle Kuzey Kore lideri Kim'in devrinde basamakları hızla tırmandı. Kuzey Kore Genelkurmay Başkanı Ri Yong-ho’nun tasviye etmesinden sonra, 2012 yılında Hyun mareşallik seviyesine çıkıp bu makama oturdu. Genelkurmay Başkanı olarak 2 yıl görev yapan Hyun, 2014 yılı Haziran ayı itibari ile Kuzey Kore'de, Savunma Bakanlığı'na benzer bir kuruluş olan Silahlı Halk Kuvvetleri Komutanlığı'nın başına geçti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.