Kuzey Kore, Noel'de Kapılarını Turistlere Açıyor

Kuzey Kore, Noel'de Kapılarını Turistlere Açıyor

Kuzey Kore, Noel'de turistler için özel tatil paketi geliştirdi.ABD merkezli Özgür Asya Radyosu’nda yer alan bir habere göre, Kuzey Kore turizm alanında açılımlara devam ediyor.

Kuzey Kore, Noel'de turistler için özel tatil paketi geliştirdi.

ABD merkezli Özgür Asya Radyosu’nda yer alan bir habere göre, Kuzey Kore turizm alanında açılımlara devam ediyor. Söz konusu haberde, Kuzey Kore yönetiminin Noel'de turistleri ülkeye çekmek için özel tatil paketleri geliştirdiği bilgisi yer aldı. Alınan bilgiye göre, merkezi Çin’de olan Kuzey Koreli Daedong adlı turizm acentası, söz konusu tatil paketinin pazarlamasını üstlendi.

Kuzey Kore, normalde kış mevsiminde kapıları turistlere kapatıyor. Bu Noel paketinin uygulamaya girmesi ile Kuzey Kore’de kış turizminin önü açılmış oldu. Öte yandan Daedong Turizm Acentası’ndan alınan bilgiye göre Noel paketine başvuru sayısının şimdiye kadar 15 aile olduğu bildirildi.

Söz konusu pakette Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang ile Güney Kore sınırındaki Keasong şehri gezdiriliyor. Bu paket ile gelen turistlerin ise Kuzey Koreli halk ile ‘Noel’ hakkında konuşması yasak. Alınan bilgiye göre halen Kuzey Kore’de bir çok kişinin Noel’in ne olduğunu bilmiyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.