Kuzey Kore Lideri İphone Hastası

Kuzey Kore Lideri İphone Hastası

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, iPhone hayranı olduğu bildirildi.Güney Kore medyasında yer alan haberde, Apple ürünlerinin hayranı olan Kuzey Kore liderinin ülkeye iPhone'un değişik modellerini getirttiği ve bunları yüksek rütbeli memurlara...

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, iPhone hayranı olduğu bildirildi.

Güney Kore medyasında yer alan haberde, Apple ürünlerinin hayranı olan Kuzey Kore liderinin ülkeye iPhone'un değişik modellerini getirttiği ve bunları yüksek rütbeli memurlara hediye ettiği belirtildi. Bazı zengin memurların da yurt dışındaki Kuzey Kore diplomatik temsilcileri vasıtasıyla iPhone akıllı telefonunu elde ettiği iddia edildi.

Öte yandan, İphone'un yanı sıra ithali yasak olan Samsung'un Galaxy modelindeki akıllı telefonlarının da ülkeye getirildiği, ancak logosunun ve dış ülkelerin sitelerine bağlanma özelliğinin kaldırıldığı ifade ediliyor.

Genellikle yüksek rütbeli devlet memurları ile ticaret yapan bazı kişilerin elde ettiği akıllı telefonların piyasadaki fiyatları, iPhone ile Galaxy için 1000 ila 1500 Euro arasında değişirken, Kuzey Kore'nin yerli marka akıllı telefonu olan Arirang ve Pyeongyang Touch'un 370 ila 650 Euro'ya satıldığı bildirildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.