Kuzey Kore, Başka Şehirlere Açılmaya Başladı

Kuzey Kore, Başka Şehirlere Açılmaya Başladı

Tüm organizasyonlarını Pyongyang’da yapan Kuzey Kore yönetimi, diğer şehirlere de açılmaya başladı.

Tüm organizasyonlarını Pyongyang’da yapan Kuzey Kore yönetimi, diğer şehirlere de açılmaya başladı.

Kuzey Kore’de lider koltuğunda değişikliğin olması, taşradaki şehirlere yaradı. Hemen hemen tüm organizasyonları başkent Pyongyang’da yapan yönetim, son zamanlarda başka şehirlere de fırsatlar tanımaya başladı.

Kuzey Kore’de en son geçen Cuma günü, Gangwon Bölgesi’nin Wonsan şehrinde Asya Futbol Federasyonu’nun C sınıfı teknik direktörleri görüşmesi gerçekleştirildi. Yine Ekim ayının ilk günlerinde, ülkedeki tüm mühendislik fakültesi öğrencilerinin yabancı dil kampı Güney Hamkyong Bölgesi’nin Hamheung şehrinde düzenlendi. Hamheung, hep başkentte toplanan Kadın Federasyonu Kurultayı'na da bu yıl ev sahipliği yaptı.

Kuzey Kore’de ulusal ve uluslararası toplantıların hep başkentte toplanması, ülkenin 'Pyongyang Cumhuriyeti' olarak da adlandırılmasına sebep olmuştu. Uzmanlar, son zamanlarda bu çerçevenin dışına çıkılmasını, Genç Lider Kim Jong-un’un kendisine güvenmesine bağlıyor.

Kuzey Kore’de geçen Mayıs ayında yerel yönetim yasalarında yapılan değişiklikle yerel yönetimlere ekonomik yönden bazı özerklikler tanınmıştı. Uzmanlar, Kim’in bu değişim aracılığyla taşrada belli başlı şehirlerin gelişmesini sağlayararak turizme açmayı hedeflediğini ileri sürdü.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.