Kuşe Kağıda Hazırlanan Bütçe Sunumlarına ‘israf’ Eleştirisi

Kuşe Kağıda Hazırlanan Bütçe Sunumlarına ‘israf’ Eleştirisi

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, bütçe görüşmelerinde bakanlıklar tarafından hazırlanan kitapçıkların kuşe kağıt ve büyük resimlerle olmasını eleştirdi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı...

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, bütçe görüşmelerinde bakanlıklar tarafından hazırlanan kitapçıkların kuşe kağıt ve büyük resimlerle olmasını eleştirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2015 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam bakanlık çalışmaları ve bütçe ile ilgili sunumunu yaptı. Bakanların sunumunun ardından milletvekillerinin bütçe ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Maliye Bakanlığı’nın parayı kazanan bakanlık olmasına rağmen bütçe sunumu ile ilgili hazırladığı kitapçıkların israfa kaçılmadan hazırlandığını söyledi. Maliye Bakanlığı dışındaki icracı bakanlıkların ise parayı kazanmadığı için hazırladıkları bütçe kitapçıklarında çok fazla israf yaptıklarını kaydeden Ayaydın, “Bu bakanlıklar hep harcamaya alışık oldukları için bakıyorum iki sunumda büyük kuşe kağıtlara yapılmış, büyük resimler var, çok israf. Ben bu resimleri ne yapacağım. Devletin bütçesinden halkın geliri ve vergisinden yapılan bu kitapçıkları kınıyorum. Ben sadece 2014 ne yapılmış ve 2015 ne yapılacak onu merak ediyorum. Bu paraların böyle harcanmasını kınıyorum. Buradaki resimler plan bütçe komisyonu üyelerini ilgilendirmiyor. Bütün bakanlıklar için rica ediyorum bu konuya dikkat çekelim.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.