Kürt Yönetimi'nden Suriye Dışişleri Bakanına Ağır Cevap

Kürt Yönetimi'nden Suriye Dışişleri Bakanına Ağır Cevap

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlığı'ndan Suriye Dışişleri Bakanı Velid el Muualim'in yaptığı açıklamalara ilişkin sert yanıt geldi. Muuallim'in Kürtlere vatanseverlik dersini verecek son kişi olduğu belirtildi. Geçtiğimiz günlerde...

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlığı'ndan Suriye Dışişleri Bakanı Velid el Muualim'in yaptığı açıklamalara ilişkin sert yanıt geldi. Muuallim'in Kürtlere vatanseverlik dersini verecek son kişi olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Muaalim, Irak Kürdistan Başkanının Kobani'ye Peşmerge göndermesini eleştirerek Suriye'yi parçalamaya izin vermeyeceklerini söylemişti. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanlığı resmi internet sitesinde yapılan açıklamada ise, Muualim'in Kürtlere vatanseverlik dersini verecek son kişi olduğu ifade edildi. Sitede, Muualim'in faşist ve milliyetçi zihniyeti ile Kürtlere karşı tavır alan grupların ve kişilerin önde gelenlerinden de olduğu ifade edildi.

Öte yandan açıklamada, Muualim söylediklerinde samimi olmamakla suçlandı. Ayrıca "Samimi olunsaydı günümüze kadar Kürtler, Suriye'nin bir parçası olarak kabul edilirdi." vurgusu yapıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.