Kürt Yönetimi PKK'yı tasfiye sözü verdi

Kürt Yönetimi PKK'yı tasfiye sözü verdi

Kürt Yönetiminin de PKKnın bölgede bulunmasından rahatsız olduğunu belirten Bakan Davutoğlu, "PKKnın Iraktaki varlığının sona ermesi için işbirliği yapma hususunda ellerinden geleni yapacaklarını

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, öncelikli hedefin PKK’nın Kuzey Irak’taki varlığının tasfiye edilmesi olduğunu belirterek, “Ülkemizi ahiren ziyaret eden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) yetkilileri; PKK’nın Irak toprağındaki mevcudiyetinin Türkiye ile Irak ve Irak Kürt bölgesi arasındaki ilişkilere zarar verdiğine ve PKK’nın Irak’taki varlığının sona ermesi için ülkemizle işbirliği yapma hususunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söylemişlerdir” dedi.

Üçlü mekanizma devam ediyor

Davutoğlu, MHP’li Alim Işık’ın soru önergesine verdiği yanıtta, Türkiye’nin terörle mücadele stratejisi ile ilgili ipuçları verdi. Davutoğlu, öncelikli hedeflerinin PKK’nın Kuzey Irak’tan tasfiye edilmesi olduğunu belirterek, Türkiye-ABD ve Irak arasında kurulan üçlü mekanizma çerçevesinde kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü anlattı. Davutoğlu, “Ülkemizi ziyaret eden Kürt Bölgesel Yönetimi yetkilileri; PKK’nın Irak toprağındaki mevcudiyetinin Türkiye ile ilişkilere zarar verdiğine, bunun Iraklı Kürtlere de büyük zararının dokunduğuna işaretle, PKK’nın Irak’taki varlığının sona ermesi için ülkemizle işbirliği yapma hususunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söylemişlerdir” dedi. Davutoğlu, Irak Başbakanı Maliki’nin de PKK’nın Irak topraklarındaki mevcudiyetinin kabul edilemez olduğunu söylediğini hatırlattı.

HAKKARİ VALİSİNDEN BARZANİ’YE ZİYARET

Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari ve Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcileri, Şemdinli ve Çukurcalı işadamlarından oluşan bir heyetle Kuzey Irak’ın Erbil ve Dohuk kentlerini ziyaret etti. Kürt Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani, Hakkari’den gelen heyeti Selahattin kentindeki başkanlık sarayında kabul etti.

STAR GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.