Kürt Hükümeti Yetkilileri: Barış Süreci Önemli Sonuçlar Verecek

Kürt Hükümeti Yetkilileri: Barış Süreci Önemli Sonuçlar Verecek

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Diyarbakır ziyaretinin yankıları davam ediyor.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Diyarbakır ziyaretinin yankıları davam ediyor. Ziyareti tarihi bir adım olarak niteleyen Kürt hükümeti yetkilileri, barış sürecinin kaldığı yerden devam edeceğine dikkat çekti, önemli sonuçlar vereceği vurguladı.

Irak Bölgesel Kürt hükümeti sözcüsü Sefin Dizayi, atılan güzel adımlarla barış sürecinin olumlu sonuçlar vereceğine inandıklarını söyledi. Dizayi, “Barış süreci Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Öcalan ve Mesud Barzani'nin gayretleriyle önemli sonuçlar verecektir.” dedi.

"BARIŞ SÜRECİ KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK"

Barzani'nin Diyarbakır temaslarını tarihi bir ziyaret olarak değerlendiren Dizayi, "Başkan Barzani, barış dolu mesajlar verdi. Umuyorum ki, barış süreci Başbakan Erdoğan, Öcalan ve Mesud Barzani'nin gayretleriyle önemli sonuçlar sonuçlar verecektir. Çünkü barış herkesin ümit etiği bir olaydır. Ben şundan da eminim ki, bütün siyasi partilerde bu süreci destekleyecektir. O yüzden bu ziyaretin sürecin kaldığı yerden devam etmesine vesile olacağını düşünüyor ve inanıyorum." şeklinde konuştu.

"YENİ BİR SÜREÇ BAŞLADI"

Kürt Hükümeti Dış İlişkiler sorumlusu Felah Mustafa ise Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamalarda, "Başkan Mesud Barzani'nin Diyarbakır ziyareti ile ilgili yurt dışından gelen olumlu tepkilere karşı sevinçliyiz. Uluslararası toplumdan olumlu tepkilerle karşılaştık. Ziyaretle birlikte Türkiye ile bölgemiz arasında yeni bir süreç başladı. Özellikle de barış sürecinin başarıya ulaşması için çok önemli oldu. Barış süreci için altyapı çalışmaları zaten yapılmıştı. Bu ziyaretle daha da hızlanacak. Şunu görüyoruz ki, artık taraflar arasında diyaloga başlayacak birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak için engel kalmayacaktır.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.