Kurban sevinci paylaşılacak

Kurban sevinci paylaşılacak

Kimse Yok Mu Derneği her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi olduğu gibi bu bayramda da yoksulların yüzünü güldürecek.

Kimse yok Mu Derneği Konya Şube Başkanı Hasan Kıratlı ve Şube Müdürü Hasan Ahçı, Selçuk Otel’de düzenledikleri basın toplantısında Kurban Bayramı’nda yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dernek olarak bu yıl Türkiye’nin yanı sıra 44 ülkede ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Şube Müdürü Hasan Ahçı bu sevince ortak olmak isteyen tüm hayırseverleri kendilerine destek olmaya çağırdı. Ahçı, “Dernek olarak geçen yıl Türkiye’de 13 bin yurt dışında ise 15 bin civarında kesilen kurban ile 93 bin ailenin yüzünü güldürmüştü. Bu yılda hayra destek olmak isteyen tüm hayırseverleri derneğimize bekliyoruz. Yurt genelinde tamamen hijyenik ortamda kesilen kurbanlar derneğimize destek olan yüzlerce gönüllünün gayretleri ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor” dedi.
Binlerce gönüllünün Kurban Bayramı’nı evleri yerine yollarda geçirmek için beklediklerini de ifade eden Ahçı, “Kurban Bayramı’nı ihtiyaç sahibi insanların yanında geçirerek onların sevinçlerine ortak olan dernek yardımseverleri geçen yıl olduğu gibi bu yılda yollara düşüyor. Geçen yıl kurban etlerini kendi elleri ile ihtiyaç sahibi insanların kapılarına kadar gidip dağıtan 2 bin 316 gönüllü esnaf ve işadamı bu yılda aynı coşkuyu yaşamak için hazır bekliyor. Dernek olarak yaptığımız bu çalışmalar gerek Türkiye’de gerek diğer ülkelerde taktire şayan görüldü. Bizlere bu konuda destek olan herkese teşekkür ediyor bu yılda tüm hayırseverlerimizin yardımlarını ve desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda kurban bedelleri ile ilgili de bilgi veren Ahçı, “Kimse Yok Mu Derneği kanalıyla kurbanlarını yoksullara ulaştırmak isteyen hayırseverler, derneğin banka ve postane hesaplarını kurban bedeli olarak yatırabilecek. Kurban bedelleri ise Türkiye’de 400 ile 450 TL olarak belirlenirken yurt dışı bedeli ise 100 dolar ile 420 dolar arasında değişiyor. Bazı Afrika ülkelerinde 100 dolar olan kurban bedeli Pakistan’da 150 Filistin’de ise 420 dolar olarak hesaplandı. Derneğimiz aracılığı ile kurbanlarını gerek yurt içinde gerek yurt dışında kesmek isteyen hayırseverlerimiz kurban bağış yöntemini derneğimizin Web sitesi veya  0 332 44 44 593 nolu telefonumuzdan öğrenebilir” diyerek tüm hayırseverleri yardıma davet etti.

ALİ SAİT ÖGE
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.